x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes Balears
Presentació de l'Assemblea de Mestres i Professors en català en defensa de la Llengua

La primera paraula de la nova entitat ha estat per  donar suport públic a la Vaga de Fam que fan els Jubilats per Mallorca.

17/03/2012 Llengua
Aquest migdia a can Alcover s'ha presentat en roda premsa,  l'Assemblea de mestres i professors en català en defensa de la Llengua. L'entitat aglutina més d'una cinquantena de centres de Primària i Secundària de les Illes Balears, 32 de Mallorca, una desena de Menorca i una dotzena de les Pitiüsas, amb l'objectiu de defensar la llengua dels "atacs" que consideren que està sofrint durant els últims mesos.

L'Assemblea ha assegura no respondre a cap "qüestió política", i espera estendre's a tots els centres educatius de la comunitat, així com a la resta d'entitats de la societat civil, que opinin que és necessari defensar la presència del català a les escoles.

A més, advoquen per buscar "estratègies de resposta" per part dels centres docents davant les propostes "que pugui fer el Govern" en contra de la llengua pròpia de la comunitat. "Que la comunitat educativa s'impliqui en aquesta lluita. Si el Govern desenvolupa aquestes mesures, pot ser que molts nens perdin la possibilitat d'expressar-se en llengua catalana", ha advertit un dels integrants de la plataforma.

També han remarcat que confienque cap de les iniciatives que, de forma cívica, pugui emprendre l'Assemblea vagi a derivar en represàlies per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats. Seria una "aberració natural i política que el Govern ataqués les manifestacions en defensa de la llengua" quan sap que la pròpia Constitució recull que les llengües ha de ser objecte d'una especial protecció.

Durant l'acte s'ha presentat un argumentari amb l'objectiu de defensar el català a l'escola. També s'ha donat a conèixer un projecte de manifest on es critica la voluntat de dur endavant la modificació de la Llei de funció pública i la de Normalització Lingüística, i es demana la derogació del “Decret de mínims” i d’imposar el castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament a les Illes Balears. Finalment, l'Assemblea ha enumerat els objectius de l'entitat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid