Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impostos
Girona decidirà dilluns si aposta per la insubmissió fiscal

La proposta de la CUP insta l'Ajuntament a treballar per transferir els ingressos derivats de l'IRPF i de l'IVA a l'Agència Tributària autòctona

09/03/2012 Política
El Ple de l'Ajuntament de Girona debatrà, dilluns, una moció de la CUP perquè l'Ajuntament demani poder liquidar tots els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, i per tant deixar de fer-ho a la d'Espanya. En el text, s'insta la Generalitat i l'Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d'actuació i efectuar els canvis normatius necessaris per tal de realitzar els pagaments dels impostos a Catalunya. D'aquesta manera, Girona passaria a formar part dels municipis que, com Berga, Manresa o Arenys de Munt, s'han posicionat obertament a favor de la insubmissió fiscal.

Si la moció s'aprova, l'Ajuntament de Girona demanarà transferir els ingressos derivats de l'IRPF i de l'IVA a l'Agència Tributària autòctona, en comptes de fer a l'Agència Tributària Espanyola tal com es fa fins ara. El text proposat per la CUP també demana que l'Ajuntament "habiliti els mecanismes necessaris per tal d’assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses de Girona que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular".

Segons la CUP, l'objectiu de la moció és denunciar un cop més l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans per part de l'Estat espanyol i organitzar una ofensiva des del món local encaminada a posar fi a aquesta situació. El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona i membre de Reagrupament, Carles Bonaventura, ha declarat que "la situació, a més d'injusta, s'ha convertit en insostenible", i ha fet una crida als ajuntaments catalans a sumar-se a aquesta iniciativa.

En aquest sentit, la moció argumenta que "és una certesa històrica que l'estat espanyol ha sotmès el nostre país a un espoli fiscal permanent que n'ha paralitzat el desenvolupament econòmic i social", i denuncia que "els diners dels catalans s'han utilitzat com a arma política per perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada solidaritat" fins al punt que l'espoli fiscal "ha arribat a l'absoluta insostenibilitat actual".
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid