Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Repressió policial a la xiulada per reivindicar el català a les Illes

La campanya ‘a Mallorca, en català!’  denunciar la manca de llibertat d’expressió que s’ha patit, així com el lamentable numeret de la policia espanyola que ha causat un conflicte innecessari.

01/03/2012 Llengua
El vespre d’aquest dimecres prop d’un centenar de persones es dirigien a la concentració convocada per la campanya ‘A Mallorca, en català!’, impulsada per Endavant. Es tenia previst xiular els membres del govern que assistien al lliurament de Premis Ramon Llull, a la Llotja de Palma.
 
Eren just les 19.30h quan diversos membres de la policia espanyola han començat a barrar el pas a les immediacions del lloc, deixant els concentrats a 300 metres de l’entrada de les autoritats. La ubicació escollida per la policia ha fet que es formàs un desgavell que perjudicava els comerciants del mercat d’artesans i la ciutadania que hi passejava. A la vegada, diversos agents han fotografiat els assistents, molts d’ells menors d’edat.

Després de llegir el manifest i desconvocar, molts dels concentrats s’han quedat passejant per la zona, seguits en tot moment pels agents. Ha estat llavors quan, enmig del passeig Sagrera, la policia ha començat a empènyer i acorralar els assistents i altres ciutadans. Ho han fet amb amenaces, empentes i cops. Hi ha hagut diversos ferits lleus i un jove que ha acabat amb les ulleres rompudes.

La campanya ‘a Mallorca, en català!’ ha denunciat la manca de llibertat d’expressió que s’ha patit, així com el lamentable numeret de la policia espanyola que ha causat un conflicte innecessari. A més de reprimir els concentrats, ha destorbat el bon ambient del mercat artesanal.
Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid