Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Immersió lingüística
Tornen les mobilitzacions pel català a l'escola

Promouen una llei per aconseguir blindar l'ensenyament en català

07/02/2012 Llengua
Sota els lemes "Aturem les sentències judicials contra el català a l'escola"i "L'escola en català és de justícia", la Comissió promotora Defensem l'Escola en Català ha convocat una nova concentració a favor del model d'immersió lingüística. La protesta tindrà lloc aquest diumenge 12 de febrer a davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), al Passeig Lluís Companys de Barcelona.

L'objectiu és mostrar el rebuig a la sentència contra la immersió i promoure una campanya per blindar per llei que el català sigui l'única llengua vehicular a l'ensenyamen.

Llei "Defensem l'escola en català"

La comissió ha promogut una proposició de llei "Defensem l'escola en català" perquè el català sigui l'única llengua vehicular del sistema educatiu, l'única llengua de la comunitat educativa, perquè els estudiants universitaris tinguin dret a cursar totes les assignatures en llengua catalana, perquè el català sigui l'única llengua d'acollida de tot l'alumnat nouvingut i perquè sigui l'única llengua dels docents.

A parer seu, cal una nova llei que blindi l'ensenyament en català perquè "el sistema d’immersió lingüística en català està en perill per les sentències judicials del Regne d’Espanya que ordenen reintroduir l’espanyol com a llengua vehicular".

Les sentències judicials del Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, i Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordenen que en els propers mesos la llengua espanyola sigui “reintroduïda” com a “llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya juntament amb el català" ja que “ambdues llengües cooficials haurien de ser vehiculars en la mateixa proporció".

D'altra banda, adverteix que l’actual Llei d’Educació de Catalunya no blinda el català com a única llengua vehicular a l’ensenyament sinó que només estableix de forma ambigua que “el català és la llengua normalment emprada com a llengua vehicular", cosa que no exclou a l’espanyol la condició també de llengua vehicular.

Per tot plegat, la comissió creu que "només una Llei que explícitament reconegui el català com a única llengua vehicular de l’ensenyament empenyerà el Govern de la Generalitat a no acatar les sentències judicials, perquè es podrà emparar en la Llei del Parlament de Catalunya". Els promotors exigeixen as diputats al Parlament de Catalunya que votin a favor de la Llei Defensem l’Escola en Català.

En aquest sentit, s'han proposat recollir centenars de milers de signatures per exigir als diputats que votin a favor de la Llei Defensem l’Escola en Català per blindar el català com a única llengua vehicular de l’ensenyament.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid