Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP presenta mocions en defensa de l'escola catalana a Girona i Banyoles

La CUP ha presentat mocions en defensa de l'escola catalana i en contra de la interlocutòria del TJSC a l'Ajuntament de Girona i Banyoles. A Girona, la formació ja ha registrat la moció perquè el consistori es manifesti a favor de l'escola en català, i ha convidat a la resta de grups a presentar-la conjuntament.

De la seva banda, a Banyoles la CUP ha convocat la ciutadania a manifestar-se dilluns que ve davant l'Ajuntament seguint la crida de Somescola.cat i ha anunciat que presentarà una moció perquè el consistori es manifesti públicament en contra de la sentència.

06/09/2011 12:27 Drets i Llibertats
El grup municipal de la CUP a Girona ja ha registrat una moció que es debatrà en el pròxim Ple de l'Ajuntament per tal que es posicioni en contra de l'ultimàtum emès recentment pel TSJC i les darreres sentències judicials que posen en perill el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes. El portaveu del grup municipal, Jordi Navarro, ha convidat a la resta de grups a presentar-la conjuntament, i els ha demanat "responsabilitat i compromís" per tal que el text s'aprovi.
 

A més de posicionar-se sobre els fets dels darrers dies, la moció també proposa l'adhesió de l'Ajuntament de Girona a diverses iniciatives cíviques i simbòliques a favor de la llengua, com ara els actes del Correllengua que es duran a terme a la tardor a la ciutat, o la commemoració del Dia Europeu de les Llengües, que se celebra el 26 de setembre. El regidor de la CUP i membre de Reagrupament, Carles Bonaventura, ha expressat que "en moments com aquest és molt important el suport institucional a les iniciatives que s'engeguin des de la societat civil en favor del català".

dsc02190petita_0Finalment, la CUP ha fet una crida a la mobilització ciutadana de cares al pròxim dilluns a les 7 del vespre la plaça del Vi, tal i com s'està fent a múltiples localitats del país per part de la comunitat educativa.

També a Banyoles i a Arenys de Mar

I a Banyoles la CUP ha convocat els veïns a manifestar-se davant de l’Ajuntament de Banyoles dilluns que ve dia 12 de setembre a les set de la tarda responent així a la crida que ha fet la plataforma Somescola.cat de protestar per l’amenaça de l’alt tribunal coincidint amb l’inici de curs. De la seva banda, la formació també anuncia que presentarà una moció a l’Ajuntament de Banyoles, on hi té representació, per tal de rebutjar la sentència i manifestar el suport al model d’immersió lingüística així com instar Govern de la Generalitat a vehicular el clam de la societat de no acatar una sentència “que posaria fi a la igualtat d’oportunitats dels estudiants catalans siguin quin sigui el seu origen”.

La CUP fa una crida a la insubmissió i la desobediència, especialment a tots els membres de la comunitat educativa. Així mateix, demana que els claustres d’escoles i instituts es posicionin públicament en la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament. En aquesta línia, la formació presentarà una moció, seguint també la crida de Somescola.cat, perquè l’Ajuntament manifesti el rebuig a la sentència que sentencia el sistema d’immersió lingüística i mostri el seu suport al model d’escola catalana tal com ja va fer el passat mes d’agost amb les sentències del Suprem. En darrer terme, la CUP anima tots els centres educatius de la comarca a lluir, des de dilluns que ve, els cartells “Una llengua, una escola, un país”, que els farà arribar Somescola.cat.

Concentració a Arenys de Mar

La CUP també ha convocat el poble d'Arenys de Mar, Mataró i el d'Argentona a mobilitzar-se contra la interlocutòria del TSJC que considera "un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu". La concentració tindrà lloc dilluns a les vuit de vespre a la plaça de l'Ajuntament d'Arenys i a les set davant de l'Ajuntament d'Argentona.

Per la CUP, la decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular "és una agressió sense precedents, després de més de 30 anys treballant, amb totes les mancances que imposa l'actual marc jurídic i polític, per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l'espai, el respecte i el paper que mereix". En aquest sentit, reivindica la independència dels Països Catalans "com l'única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu".

Per saber-ne més:

Pel català a l'escola, insubmissió i independència!

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid