Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Immersió lingüística
El govern espanyol aplicarà "una estricta vigilància" perquè el castellà sigui a l'escola

Wert diu que vol garantir que es respecti el "dret" dels pares a escollir la llengua vehicular a l'ensenyament

01/02/2012 Llengua
El govern espanyol anirà a per totes per desmantellar el model d'immersió lingüística que hi ha a les escoles del Principat. Després de la intensa mobilització que hi va haver durant l'any passat a les escoles catalanes, ara el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Juan Ignacio Wert, ha advertit que el seu executiu mantindrà "una estricta vigilància" per garantir que es respecti el "dret" dels pares a escollir la llengua vehicular en l'ensenyament a les comunitats autònomes on hi ha dues llengües oficials.

Tot i que no ha citat directament els Països Catalans, Wert ha recordat que ja hi ha "jurisprudència constitucional sobre aquesta qüestió i també jurisprudència ordinària quan s'ha trencat el mandat constitucional que autoritza la llibertat de ser educat en la llengua que elegeixin els pares". "No pensin que és un tema que deixarem de banda, de cap manera", ha sentenciat des del Congrés dels Diputats.

Wert ha assegurat que el seu executiu vetllarà per "evitar que es reprodueixin situacions com les que hem vist en anteriors legislatures", on la qüestió de la llengua a les aules "ha arribat a ser qüestió de ligitositat per part de pares o associacions i de diferents actors" que defensen "aquest dret a obtenir l'educació vehicular amb la llengua de preferència". S'ha referit així a la sentència del Tribunal Suprem que insta la Generalitat a adoptar "les mesures que siguin necessàries" perquè el castellà sigui també llengua vehicular a l'ensenyament.

A més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estaria a punt de dictar sentència definitiva contra la immersió lingüística en català a l’escola i de resoldre desfavorablement el recurs que va interposar el Govern de la Generalitat davant l’ordre del TSJC, segons el Crònica.cat. El tribunal donava dos mesos a la Generalitat perquè introduís el castellà com a vehicular a l’ensenyament, en execució de les sentències del Tribunal Suprem.

"Educació cívica i constitucional"

Wert també ha anunciat la substitució de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania per una nova assignatura que es dirà "Educació Cívica i Constitucional". Segons Wert, el temari d'aquesta nova matèria estarà "lliure de qüestions controvertides i susceptibles de caure en l'adoctrinament ideològic" i se centrarà en proporcionar als alumnes "el coneixement de la Constitució com a norma suprema que regeix la nostra convivència, la comprensió dels seus valors, de les regles del joc i de les institucions que conformen una societat pluralista".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid