Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Si no existís Somescola.cat, caldria inventar-la"

Somescola.cat viu moments d'esplendor arran de les agressions contra la immersió lingüística, on ha aconseguit erigir-se com el pal de paller de la mobilització escolar, que a més s'ha estès al conjunt de la població.

 

El seu portaveu, Miquel Àngel Essomba, assegura en una entrevista a Llibertat.cat que la plataforma ha reeixit en esdevenir "un instrument que canalitza l'alarma creada arran del qüestionament del model d'escola catalana per part de la justícia espanyola" i en aquest sentit remarca que "si no existís, caldria inventar-la".

18/09/2011 11:08 Llengua

Essomba remarca que les mobilitzacions que hi han hagut, en especial les del passat 12 de setembre a la majoria de municipis, "són les més multitudinàries en anys". "Tot Catalunya va vibrar a les 7 de la tarda sota un mateix lema: "Per un país de tots, l'escola en català"", sentencia. 

scaled-11Amb tot, el portaveu de la plataforma no defensa la independència com a solució: "No està garantit que una Catalunya independent, amb un afany d'internacionalització i de presència al món, capgirés el model actual i es dediqués a promoure l'anglès com a llengua vehicular".

Essomba, que reconeix que a l'escola catalana, més enllà del que diguin els tribunals, hi ha irregularitats i en alguns casos la immersió no s'aplica, assenyala que "amb la nova immigració millorem, perquè els nouvinguts saben que han de fer un esforç important per integrar-se aquí, i reconeixen que el català els és imprescindible per aconseguir-ho". En aquest context, Essomba lamenta que "és trist veure que un castellà no entengui el paper de la llengua catalana per a Catalunya, i un paquistanès o un senegalès ho entengui a la primera".

Sobre la qüestió nacional, Essomba assegura que Somescola.cat té "una visió i una projecció de territoris de parla catalana" i "clara consciència i voluntat de treballar des d'una perspectiva àmplia", i en aquest sentit ha anunciat la creació d'"un marc de treball conjunt en breu".

Somescola.cat ha preparat més activitats pel 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, on es convidarà l'alumnat de les escoles a fer activitats sobre la llengua, i a la tarda se celebrarà un gran debat amb experts de màxim nivell sobre la immersió, a la UB, segons ha anunciat Essomba a Llibertat.cat.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid