Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones es manifesten pel català a l'escola

Centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns a Girona, Lleida i Olot en defensa del model d'immersió lingüística i en contra de l'amenaça del TSJC. Un aperitiu de mobilitzacions que precedeix l'onada de concentracions que es durà a terme d'aquí a una setmana, dilluns que ve, coincidint amb l'inici de curs. S'han convocat protestes a davant de tots els ajuntaments de Catalunya.

Convocades per Òmnium Gironès, mig miler de persones s'han concentrat a Girona,  300 ho han fet a Olot a través de la crida de Greda Garrotxa i unes 150 a Lleida en una protesta convocada per la CUP juntament amb l'AJLL i el Casal Ocell Negre.

05/09/2011 22:08 Llengua

lleidacatala1A Girona, Òmnium Cultural, entitat que forma part de Somescola.cat, havia convocat una concentració que ha aplegat mig miler de persones a la plaça del Vi a les vuit del vespre; la més nombrosa d'avui [fotos]. A la convocatòria s'hi ha sumat també la CUP, entre altres formacions, que ja ha anunciat que presentarà una moció a l'Ajuntament per rebutjar l'amenaça del tribunal. La protesta ha reunit pares, nens, professors i també una nodrida representació política encapçalada per l'alcalde de la ciutat i diputat de CiU, Carles Puigdemont, l'exalcaldessa Anna Pagans, regidors de tots els partits excepte del PPC, diputats i d'altres representants públics.

Unes 150 persones s'han concentrat a Lleida, convocats per la CUP juntament amb l'Assemblea de Joves de Lleida i el Casal Ocell Negre a partir de dos quarts de vuit del vespre a la Plaça Paeria. Darrere d'una pancarta amb el lema "Defensem el català a l'escola: insubmissió i independència", els protestants han rebutjat la sentència del TSJC sobre el català i han fet una crida a la insubmissió. Durant la protesta s'ha llegit un manifest de condemna i de crida a la insubmissió i la desobediència que emplaça el Govern "a no agenollar-se davant una nova imposició de l’estat espanyol". 

concentracioolotEl portaveu de la CUP Ferran Dalmau ha manifestat "tot el suport de la CUP als professors, mestres i conjunt de la comunitat educativa que es mostren disposats a incomplir la sentència i no acatar-la, tot emprenent el camí de la desobediència civil". Així mateix, ha interpel·lat al govern de la Generalitat de Catalunya perque deixi de prsentar recursos inútils i es posicioni per la insubmissió, tot i oferint suport jurídic i polític als mestres i professors que han decidit emprendre el aquest camí". Dalmau ha expressat "que davant de lleis que ataquen frontalment la cohesió social del país, cal un govern que no s'agenolli com és costum"

La protesta ha durat mitja hora i ha consistit en la lectura d'un manifest a favor del català com a llengua vehicular a l'escola, la cantada dels Segadors i s'ha acabat amb crits d'"independència".

I a Olot, la Greda Garrotxa ha xifrat en 300 els veïns que s'han concentrat avui  a les vuit del vespre a la Plaça Major d'Olot. La concentració ha comptat amb el suport Òmnium Cultural, el projecte d'Olot Ciutat Educadora i Alternativa per la Garrotxa

Per saber-ne més:

Pel català a l'escola, insubmissió i independència!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid