Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 150 persones es manifesten a Mataró en contra de la imposició del castellà a l'escola

Unes 150 persones es van concentrar ahir dimarts a davant de l'Ajuntament de Mataró responent a la crida de la CUP en defensa de l'escola en català i contra les decisions judicials que pretenen imposar el castellà a les escoles de Catalunya.
 
Durant l'acte el regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, va destacar que la llengua és un element essencial per la construcció del nostre país i va recordar que els enemics de Catalunya ja ho saben i per això hi centren els seus atacs.

07/09/2011 11:37 Llengua
 
En aquest sentit va esmentar les recents agressions contra la recepció de TV3 al País Valencià i contra les línies en valencià a les escoles. Safont-Tria va assegurar que cal un canvi d'actuació que comporti no només mobilitzacions ciutadanes al carrer sinó també una major fermesa de la classe política i de les institucions en la defensa del poble, especialment en casos com aquesta decisió judicial que va contra la voluntat de la majoria de la població i atenta greument contra la integració i la convivència.
 

La CUP del Maresme demanar plantar cara a la imposició

concentraciomataroEn el marc de la mobilització popular de rebuig a la sentència del TSJC i als ultimàtums o altres mesures de pressió que vulgui exercir sobre Catalunya i el seu model d'ensenyament i lingüístic, la CUP del Maresme dóna suport a totes aquelles entitats, associacions de familiars, sindicats de treballadors o d'estudiants "que plantin cara a aquesta imposició i demanem a tots ells la insubmissió davant aquesta injusta sentència d'aquest tribuna". En aquest sentit, ha fet una crida a assistir a totes les concentracions que es facin a la comarca, com la que es farà a Argentona el dia 12 de setembre a les set.

La CUP considera que el model lingüístic "depèn en última instància del nostre país i nopas d'un tribunal que no respecta la convivència de la nostra societat i un model lingüístic que permet, amb prou feines, la supervivència de la nostra llengua".

La formació alerta que "seria molt sorprenent i clarament negatiu pel nostre país que s'acatés aquesta sentència i ho seria perquè voldria dir que una minoria política que vol trencar la convivència al nostre país i atacar al cor del nostre model lingüístic ho hauran aconseguit". "Un acatament de la sentència crea precedent en el trencament de la normalització lingüística del català, a banda de l'aberració educativa que s'estaria provocant", avisa.

Per saber-ne més:

Pel català a l'escola, insubmissió i independència!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid