Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Girona implantarà un sistema pilot de recollida selectiva porta a porta

CiU, PP i PSC es neguen a condemnar el passat feixista de Manuel Fraga, tal com demanava la CUP

14/02/2012 Política
El Ple de l'AJuntament de Girona va aprovar aquest dilluns una moció de la CUP que demanava que l'Ajuntament s'adherís a la Xarxa de Municipis de l'Estratègia Catalana Residu Zero. El text aprovat, que va servir per refermar el compromís de l'Ajuntament amb aquesta qüestió, permetrà que Girona impulsi un sistema pilot de recollida selectiva porta a porta en algun barri de la ciutat, i també la creació d'un sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) per envasos reutilitzables i d'un sol ús.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro va celebrar l'aprovació de la moció, i es va mostrar convençut que "ens servirà per avançar en la reducció de residus a Girona, i audmentar la consciència ciutadana en aquest línia".

En canvi, el ple va desestimar la proposta que la CUP va presentar arran de la mort de Manuel Fraga i que va generar una gran incomoditat en la majoria de partits. En aquest cas, la moció no va prosperar per l'abstenció del PSC i els vots en contra de CiU i PP.

Una altra moció que no va aprovar-se va ser la presentada pel grup de la CUP a petició de Solidaritat Catalana per la Independència que demanava declarar Girona com a "municipi moralment exclòs de la constitució espanyola". En aquest cas, van ser les abstencions d'ICV-EUiA i PSC i els vots contraris de CiU i PP els qui van impedir que la proposta prosperés.

Finalment, la CUP va retirar una moció sobre les obres del TAV després que l'equip de govern es comprometés a convocar una audiència pública sobre el tema, i a obrir una oficina municipal per assessorar les ciutadanes i els ciutadans que vulguin presentar denúncies a ADIF pels perjudicis causats per les obres.

El Ple ratifica l'adhesió a l'AMI

En el Ple també van aprovar-se altres propostes, com ara demanar que es garanteixi el cabal del riu Ter, aprovar la modificació del ROM, adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència, o batejar vies urbanes de Girona amb els noms de Damià Escuder, Pere Rodeja, Feliu Matamala, Lluís M. Xirinacs i Miquel Pairolí. Totes van rebre els vots favorables de la CUP.

Reclamar a la Generalitat el retorn del deute

També es va aprovar construir un centre cívic a les Voltes d'en Rosés, reclamar a la Generalitat el retorn del deute que té amb l'Ajuntament de Girona i les bases del nou contracte de neteja d'equipaments.

En el cas de les Voltés d'en Rosés, la CUP va votar-hi en contra per la manera com l'equip de govern ha pres la decisió. Pel que fa al retorn del deute de la Generalitat amb l'Ajuntament, la CUP es va abstenir perquè la resta de grups municipals es van oposar a fer cap referència a l'espoli fiscal que pateix el país. Respecte a la neteja d'equipaments, la CUP va criticar les condicions laborals que imposen les empreses adjudicatàries a les treballadores de la neteja, i va advocar per la municipalització del servei.

Preguntes de la CUP sobre les calderes


Els regidors de la CUP van preguntar l'equip de govern sobre la problemàtica de les calderes durant l'onada de fred i les mesures que havia pres l'Ajuntament per solucionar el tema; van demanar explicacions sobre la retirada de les cartelleres informatives dels carrers de la ciutat, i es van preguntar qüestions vinculades als barris de Germans Sàbat i Sant Daniel. També van denunciar que darrerament s'ha impedit l'accés a la ciutadania al saló de plens perquè s'arriba a l'aformament màxim de la sala, i van demanar una solució per tal que no es torni a repetir.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid