Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!", lema de la manifestació del 16 d'abril

Acció Cultural (ACPV) ha presentat avui en roda de premsa la convocatòria de la manifestació que el proper dissabte 16 d'abril recorrerà València amb el lema "Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!". La manifestació eixirà a les 18 h de les Torres de Quart.

La manifestació del proper dissabte 16 d'abril culmina la sèrie de mobilitzacions que han tingut lloc des de que el passat 17 de febrer ACPV es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià sota l'amenaça de noves multes per part del Govern valencià.

06/04/2011 18:02 Comunicació
 
66 concentracions a tot el país
 
En els dos mesos que han transcorregut, ACPV ha comptabilitzat 66 concentracions i manifestacions en tota la geografia valenciana, de manera que les principals ciutats del País han protagonitzat mobilitzacions per TV3, totes elles multitudinàries i amb un espectre social i polític molt ample i divers. Però la manifestació del proper 16 d'abril també recull totes les inquietuds expressades per les mobilitzacions de les darreres setmanes per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic o pel territori, fet que s'ha traduit en l'adhesió a la convocatòria dels sindicats i les principals entitats cíviques.

roda-mani-00_pratsicampsAcció Cultural vol també posar aquesta manifestació en la perspectiva dels més de 4 anys que dura la persecució econòmica i política del Govern de Francisco Camps contra l'entitat, des de que el gener del 2007 va obrir el primer expedient administratiu per les emissions de TV3.
 
ACPV espera una assistència massiva a la mobilització del proper dissabte 16, així com la presència de personalitats del món de la cultura i de la política.

Pel que fa al programa de la manifestació, Carles Santos obrirà la manifestació dirigint una banda de música, mentre que l'acte final serà protagonitzat pel cantant xativí Feliu Ventura (que cantarà dues cançons), l'actriu Pepa López (que llegirà el manifest) i el cantant Lluís Llach, que ha trencat la seua retirada musical ara fa 4 anys per oferir una actuació especial en el punt de finalització de la manifestació, a l'aire lliure.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d'Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L'acte, convocat per la Comissió 25 d'Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d'un representant d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV).
 
800.000 euros de multa

D'altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern de Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l'embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l'entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l'entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d'ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l'escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d'art per a poder ser venudes amb l'objectiu d'ajudar a recollir fons per fer front a les multes.

Per saber-ne més:

ACPV emet bons d'ajut per pagar la multa de 800.000 euros 

 

Lluís Llach farà un concert a València a favor de TV3 

Centenars de persones es mobilitzen a diversos pobles del País Valencià per voler veure TV3 

Nova onada de mobilitzacions per veure TV3 al País Valencià

Continua el clam popular arreu de la nació per veure TV3 al País Valencià

Rebuig al tancament de TV3 al País Valencià

Concentració a la Universitat de València contra el tancament de TV3

Les xarxes socials marquen l’agenda dels mitjans en la cobertura de l’apagada de TV3

La CUP impulsa la lluita de protesta contra el tancament de TV3 al País Valencià

Continua el clam popular arreu de la nació per veure TV3 al País Valencià

Que què tenim? Senyal de país 

La 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana esdevé un clam contra el tancament de TV3

Mobilitzacions al País Valencià a favor de TV3

Durant vint-i-quatre hores Llibertat.cat no emetrà cap informació

 

 

 

Manifestació a la Ribera Baixa en suport a TV3 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid