Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els simulacres dels antiavalots dels Mossos: una herència del franquisme?

El reportatge  emès avui a "Els matins de TV3" sobre la la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, en què els policies d'aquesta secció realitzen simulacres de manifestacions i atacs dels antiavalots, correspon una vella tècnica policíaca que ja realitzava la policia franquista. Com en l'actualitat, la policia armada franquista de la secció d'antiavalots realitzava "exercicis"  idèntics als dels agents dels Mossos d'Esquadra o aspirants de l'Escola de Policia que simulen ser manifestants violents i s'enfronten als policies uniformats.

El reportatge d'avui, en un to propagandístic, mostra com s'entrenen els agents que formen o formaran part de les unitats d'intervenció d'antiavalots. La vella tècnica d'entrenament de la policia franquista es reprodueix pel seu modus operandi i per la campanya propagandística, ara a TV3.

24/10/2011 21:58 Drets i Llibertats

Les imatges inclouen un ensinistrament dels aspirants de fort realisme, amb còctels molotov i les barreres que normalment troben els agents antiavalots. També en els entrenaments de la policia franquista de la "Sección de Antidisturbios" es realitzaven simulacres amb pancartes, manifestants i llençament d'objectes contra bales de goma, porres i escuts.

En una part del reportatge els manifestants es troben darrera d'una pancarta de protesta antifeixista ("12 d'octubre: res a celebrar). Aquestes pràctiques s'han realitzat amb material incautat a les JERC, tal i com denuncia Nació Digital a la notícia Els antiavalots dels Mossos s'entrenen amb material de les JERC. En un altre moment, els antiavalots dels Mossos reprodueixien una intervenció contra un tumult de seguidors ultres.

 

simulacres_policials_al_girona_1975

Cal recordar que fa un any i mig alguns periodistes es va posar a disposició de la Policia Autonòmica per realitzar el rol de policies mentre els policies feien de manifestants en un d'aquests simulacres d'intervenció dels antiavalots dels Mossos.

A l'article de la nostra secció "Per què els antiavalots conviden els periodistes a disfressar-se i no els estudiants? aleshores plantejàvem la pregunta de per què els periodistes que van tastar les pallisses de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra Bolonya van passar a prendre les escopetes de bales de goma, les armilles antibales, les porres i els escuts d'antiavalot i a passejar-se amb els furgons policials.

 

{youtube}st-lZs2T2T4&feature{/youtube}

 

 Per saber-ne més:

Per què els antiavalots conviden els periodistes a disfressar-se i no els estudiants?

  Stop Bales de Goma: "les declaracions de Puig ofensives per les víctimes de la violència policial"

Les mentides de Felip Puig – Els números de placa 

Juristes presenten un informe sobre les càrregues policials a l'acampada de Barcelona 

"Stop Bales de Goma" retreu el desinterès del govern per la perillositat dels fusells antiavalots 

El col·lectiu Stop Bales de goma qüestiona la seguretat de la nova escopeta GL06-LL dels Mossos

Els sindicats combatius denuncien "les brutals càrregues policials" de l'1 de maig

Ciberacció per a la prohibició de les bales de goma los_sitios_1976

Per què els antiavalots conviden els periodistes a disfressar-se i no els estudiants?

Silenci governamental pels tres ferits per les bales de goma dels Mossos a la Champions

 Es destapa la veritat en el cas Vilaró

 Bales de trajectòria erràtica: el sorprenent cas Vilaró 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid