Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
20-N
PxC fracassa però tornen els hereus del franquisme

Endavant crida a "engegar dinàmiques de lluita i feina al carrer", celebra els resultats d'Amaiur i encartella els carrers amb el lema "Tornen els franquistes. Plantem-los cara"

22/11/2011 Política
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) veu "preocupant" l’augment de vots de dos partits que han fet ús d’arguments xenòfobs durant les seves campanyes, el PP i CiU, però celebra el fracàs de Plataforma per Catalunya, que ha tret en aquestes eleccions espanyoles menys de 59.781 vots, un 0,25% dels sufragis. La plataforma ha protagonitzat durant aquesta campanya electoral una intensa campanya de rebuig per destapar el partit feixista.

Segons l'entitat, aquest mal resultat arriba malgrat haver demanat el suport del feixisme d’arreu de l’estat espanyol i de l’àmbit internacional i d'haver invertit importants quantitats de diners a la seva campanya. UCFR assegura que el treball de persones i entitats per denunciar el racisme de PxC ha influït en la davallada electoral de PxC, ja que segons assegura "allà on més ha treballat UCFR és on més ha baixat PxC".

Així ho palesa el fet que la pròpia organització feixista hagi presentat dues denúncies contra UCFR, segons indica. En aquest sentit, durant tota la campanya Anglada i militants de PxC ha insultat i agredit activistes d’UCFR.

"Ens hem de felicitar per haver contribuït al fet que, a diferència de molts països europeus, a Catalunya el feixisme no ha aconseguit entrar al Congrés", afirma.

"El retorn dels hereus del franquisme al poder de Madrid"

De la seva banda, Endavant (OSAN), que també ha fet pública la seva valoració dels resultats electorals del 20-N, lamenta que "tretze milions de catalans haurà de patir el retorn dels hereus dels franquisme al poder de Madrid", el PP, després que fa uns mesos tornessin a accedir al poder autonòmic de les Illes Balears, a més de revalidar la seva majoria al País Valencià.

Amb la majoria absoluta del PP, diu, "el neoliberalisme ha trobat una nova via de legitimació política, necessària per aprofundir en el desmantellament dels precaris drets socials i laborals que li queden a la classe treballadora", i alerta que previsiblement a partir d'ara augmentaran les retallades socials i nacionals, es practiqui una recentralització de l'Estat amb l'excusa de reduir dèficit i augmenti la repressió per fer callar les protestes.

Al Principat, el PP ha crescut, diu, gràcies a "la mà estesa de CiU", mentre que a les Illes Balears i Pitiüses i al País Valencià ha renovat el seu primer lloc. D'altra banda destaca el creixement de formacions minoritàries com Compromís, EUPV i ICV "a conseqüència de les les agressions socials i nacionals del PSOE arreu dels Països Catalan", tot i que cap d'aquestes opcions, "totes elles de caràcter bàsicament institucionals", subratlla, no ha pogut emergir prou.

L'organització també remarca que "una vegada més, l'abstenció és una de les opcions majoritàries als Països Catalans" i celebra que "la millor notícia" dels comicis s'ha produït al País Basc, on la coalició de l'Esquerra Independentista juntament amb d'altres sectors progressistes de la societat basca, Amaiur, ha obtingut uns resultats històrics, situant-se per davant del PNB i el PSE.

"Engegar dinàmiques de lluita al carrer"

Per tot plegat, Endavant (OSAN) referma "la necessitat d'engegar dinàmiques de lluita i feina al carrer, des de fora de les institucions, per tal de construir espais vertaderament anticapitalistes, desobedients i no supeditats a les dinàmiques electorals ni la les legislacions espanyola i francesa". En aquest context, considera que el paper de l'Esquerra Independentista ha de ser "el d'impulsar i implicar-se en les lluites populars, però també el d'evitar que aquestes siguin gestionades pel poder i acabin servint com a cortina de fum per oblidar-se de les renúncies i retallades de PSOE i CiU o per tornar a dipositar la nostra confiança en partits covards i integrats en el sistema, com ERC, Compromís, ICV o PSM". "El nostre paper ha de ser el de fer créixer amb força i integritat el projecte de la Unitat Popular, enfrontant-nos al capitalisme i als estats espanyols i francès des de les institucions, al carrer, a les empreses i amb totes les eines que estiguin al nostre abast", manifesta.

Acció "Tornen els franquistes... Plantem-los cara!"


Amb motiu dels resultats de les eleccions, Endavant (OSAN) ha endegat l'acció "Tornen els franquistes… Plantem-los cara!", a través de la qual ha encartallat els carrers de diverses ciutats del país amb el lema de l'acció i les imatges de Franco, Aznar i Rajoy.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid