Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El retorn dels papers espoliats del franquisme, un procés inacabable

Els coneguts com a "papers de Salamanca" comencen a arribar al seu lloc d'origen. Comencen, perquè tot i que un acord de llei de l'any 2005 estableix el traspàs i retorn íntegre del fons documental espoliat durant el franquisme a Catalunya -segrestat des dels anys 30 a l'arxiu de Salamanca-, de moment han arribat a l'Arxiu Nacional de Catalunya sis remeses.
 

Resta doncs un conjunt de documentació i objectes que suposa una quarta part de tot el volum de documentació privada, material públic, de partits o oficial.

28/07/2011 20:30 Cultura

Per tal de reivindicar el retorn de tots els paper si materials que encara resten a Salamanca, la Comissió de la Dignitat va organitzar una concentració davant l'Arxiu Nacional el passat dilluns 25 de juliol amb motiu de la visita de la ministre de Cultura espanyola, Ángeles González Sinde, que es va desenvolupar sota el lema "Volem tots els papers! Encara no hi ha res a celebrar".

comissi_de_la_dignitatLa comissió volia mostrar així la disconformitat amb la manera com s'està duent a terme el procés de retorn i els resultats obtinguts en tot aquest temps. Durant la concentració, els portaveus de la comissió van tenir l'oportunitat d'exposar a González Sinde la preocupació per l'entorpiment del procés i també exigir que abans d'acabar l'any s'hagin enllestit els tràmits.

De la seva banda, la CUP de Sant Cugat ha volgut mostrar solidaritat i oferir tot el seu suport a la Comissió de la Dignitat, al mateix temps que ha denunciat "els retards i dilacions que hi ha en el procés de devolució per part del ministeri amb la ministra Sinde al capdavant". Per altra banda, també ha volgut fer una crida a tots els veïns i veïnes de Sant Cugat a mobilitzar-se davant del que consideren "una vulneració dels drets com a poble".

Per saber-ne més:

Van tornant els papers de Salamanca, però en comptagotes

La Comissió de la Dignitat denuncia el paper censurador de la Conselleria d'Interior

100 personalitats denúncien que el govern del PSOE encara no ha retornat els Papers de Salamanca
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid