Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de València prohibeix la Muixeranga a l'acte de memòria a les víctimes del franquisme

També ha prohibit l'Himne de la República, Fosses del silenci i entrar en els quadres de la fossa en el marc de l'acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme soterrades als fossars comuns del Cementeri de València que se celebrarà aquest diumenge 17 d'abril a la porta principal del cementeri.

Segons assegura el Fòrum per la Memòria del País Valencià, es tracta d'"una nova demostració d'aquest estat d'excepció cada vegada menys aparent", ja que l'Ajuntament de València ataca amb prohibicions l'acte d'homenatge a les víctimes soterrades als fossars comuns del Cementeri General.

15/04/2011 14:14 Drets i Llibertats
Repeteix així la mateixa censura que l'any passat, però aquest cop a més de no entrar als quadres de la fossa, prohibeix que s'interprete la Muixeranga, l'Himne de Riego i Fosses del silenci.

L'Ajuntament justifica la prohibició de l'himne "per no alterar la tranquil·litat dels visitants del Camposanto, per ser lloc recolliment i pau". En aquest sentit, el Fòrum lamenta que "no es pot homenatjar amb música als morts d'un genocidi, perquè "intranquilitza" els vianants. El seu únic homenatge ha de ser el silenci, com la llosa amb la què cobreixen els seus assassinats". "Així de delicats són amb alguns i tan poc amb tots els altres, que han de suportar com se'ls trenquen les orelles per la gran potència dels altaveus de la capella instal·lada al centre del cementeri, obligant-los a escoltar tot el repertori de la litúrgia i culte catòlic", denuncia, i afegeix que no dóna cap raó per no entrar en els quadres de la fossa, "serà llavors per no poder fer la ofrena floral al lloc on van llançar els seus cossos". "Curiós: diuen "herba" al lloc de la ignomínia. Els morts poden ser silenciats però l'herba que els cobreix és intocable", subratlla.

De la seva banda, denuncia que "el poder només vol silenciar, reprimir i acabar amb els drets més elementals. Pretén imposar el seu vergonyós monòlit, erigit sobre les víctimes per glòria dels seus botxins, i fer callar qualsevol discrepància per la via de l'autoritarisme més ranci". "Aquests morts de les fosses no mereixen que se'ls recorde. I els que els recordem som com ells: pobres, exclosos i explotats en la nostra dignitat", assenyala.

Per saber-ne més:

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme soterrades al cementeri de València 

L'Ajuntament de València prohibeix la Muixeranga i l'himne de la República 

Més de 1000 persones homenatgen les víctimes del franquisme a València 

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme al cementiri de València 

L'Ajuntament de València planta el monòlit on equipara botxins i víctimes sobre la fosa comuna 

Denuncien la complicitat entre el PP i PSOE per a esborrar la memòria històrica al País Valencià 
 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid