Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Beneixama soterra el franquisme

Dimarts passat es van començar a executar les obres de remodelació de l'anomenada "glorieta", una placeta molt prop de l'ajuntament de Beneixama (Alcoià).

Aquest tema no seria digne de menció, ja que es tracta d'una obra com una altra a un poble de la nostra comarca, però la ubicació de la "Cruz de los caídos" realitzada pels franquistes durant la dictadura a la pròpia glorieta, ve encenent la polèmica des de fa temps.

04/02/2011 01:58 Drets i Llibertats

Segons alguns mitjans, el poble "s'ha dividit", d'una banda de qui defensa que la creu és un símbol religiós,  i de la banda de l'ajuntament, format pel PSPV-PSOE i el partit local Junts per Beneixama, s'ha de retirar per què així ho dicta la Llei de Memòria històrica, i per ser un símbol d'ideologia feixista. Tot i que han passat més de 35 anys des de la mort del dictador, Francisco Franco, encara hi ha qui s'empenya en defensar-lo i no vol respectar la memòria de totes aquelles persones que patiren la barbàrie i la persecució del feixisme.

 

Per saber-ne més:

- "La Cruz de los Caídos de Beneixama". Article d'opinió de Josep Guia. Información, 30/12/2010.

- Notícia recollida per Intercomarcal Televisión.

- Vídeo realitzat per Intercomarcal Televisión. On únicament es recull la opinió de la portaveu del PP a l'Ajuntament de Beneixama.

- Junts per Beneixama.

 

Font: Alcoiacomtat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid