Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
29-F: Vaga general a l'ensenyament públic

Universitats i institus dels Països Catalans estan cridats a la vaga

27/02/2012 Educació
Les universitats i instituts públics dels Països Catalans fan vaga aquest dimecres. Els sindicats USTEC-STEs, CGT, FETE-UGT i CCOO, i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha donat suport a la protesta, convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) a les universitats i pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a universitats i instituts arreu dels Països Catalans.

Les universitats públiques catalanes han patit, en els darrers mesos, importants retallades del pressupost que reben de la Generalitat de Catalunya, del País Valencià i de les Illes. Amb el pretext de l'austeritat i la crisi, els centres públics han patit captació de capital privat, supressió d'oferta acadèmica, fusió entre universitats, augment de taxes universitàries, massificació de les aules, tancament biblioteques, externalització de serveis, reducció de plantilla, etc.

Segons posa de manifest la CUP, els mateixos responsables polítics que promouen les retallades apareixen vinculats a fundacions privades dedicades a la docència i recerca que reben milions d’euros de subvencions públiques.

En aquest sentit, apunta que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, des del 2006 ha promogut la fundació privada Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) i fins al 2010 n'ha estat president. BGSE, un consorci amb participació de la UPF, la UAB, l'Ajuntament de Barcelona i diverses entitats com AXA Seguros, Agbar, Banc Sabadell i Catalunya Caixa, ha rebut, el 2011, un milió d'euros de les arques públiques espanyoles i 90.000 euros de les catalanes. "Retallades mentre s'estan donant diners a la privada? Nosaltres, les classes populars no pagarem la seva estafa!", manifesta l'organització.

"Denunciem el desmantellament que està vivint la universitat pública"

A més, denuncia que incorporar els criteris economicistes a la gestió dels espais educatius "és la incorporació de la visió neoliberal de fer negoci amb els drets socials". "Denunciem el desmantellament que està vivint la universitat pública i exigim la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d’educació", sentencia, i assegura que l’única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d’una universitat de totes i per a totes.

La CUP, que ja va implicar-se en el moviment contra el Pla Bolonya (2008-2009), anuncia que secunda les mobilitzacions i fa una crida a participar-hi activament.

Dimecres 29-F: Mobilitzacions


ALACANT: 13:00h, La Mà d'Azorín (UA)
BARCELONA: 12:30h, Plaça Universitat
CASTELLÓ: 12:00H, Plaça de la Independència (La Farola)
GATA DE GORGOS: 12:00h, Estació de tren
GIRONA: 12:00h, Plaça Sant Domènech (Rectorat)
LLEIDA: 12:00h, Plaça Víctor Siurana (Rectorat)
MASNOU: 11:00h, Estació de tren
OLOT: 09:30h, Plaça del Rector Ferrer
PALMA: 12h:00h, Plaça del Tub
TARRAGONA: 11h, Plaça Imperial Tàrraco
TORTOSA: 12:00h, Delegació d'Ensenyament (c/Mare de Déu de la Providència)
VALÈNCIA: 12:00h, Facultat de Geografia i Història
VINARÒS: 11h, Plaça de l'Ajuntament
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid