Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP critica el veto del govern espanyol a la ILP Televisió Sense Fronteres

L'Assemblea de Joves de la Costera també ha emès un comunicat on afirma que "el govern del PsoE torna a mostrar que a Espanya el nostre poble no hi té cabuda"
 
El Secretariat Nacional de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet pública la seva posició respecte al veto del govern de Madrid a la ILP Televisió Sense Fronteres. Aquesta iniciativa demanava la reciprocitat de recepció dels mitjans audiovisuals públics en els diferents territoris dels Països Catalans. Per la CUP, és inacceptable que un òrgan com el congrés o el govern espanyol deixin sense resposta la petició de més de 650.000 persones.
 

22/10/2010 11:40 Comunicació
Aquesta decisió, a més, "demostraria que l'Estat espanyol continua tement la coordinació cultural dels Països Catalans". Segons els independentistes, la ILP no hauria rebut el veto del govern per condicionants tècnics, sinó per l'oposició política a normalitzar l'intercanvi lingüístic i cultural a un costat i altre del Sènia. A més, han expressat que aquest veto és un símptoma del fet que "les vies que ens ofereix l'actual marc legal no ens permeten avançar cap el reconeixement dels nostres drets nacionals".

reciprocitat de mitjans en espais culturals minoritaris és un dretLa CUP encoratja a Acció Cultural del País Valencià, impulsora de la iniciativa, que recorri a les instàncies europees pertinents, ja que la previst a la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, firmada per l'Estat espanyol.

L'Assemblea de Joves de la Costera també ha emès un comunicat on afirma que "el govern del PsoE torna a mostrar que a Espanya el nostre poble no hi té cabuda"

La Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres va nàixer arran de la censura del PP del País Valencià titella de l’espanyolisme més ranci (i de la complicitat de l’oposició del PsoE, titella de l’espanyolisme “menys ranci”) a TV3, materialitzada en els tancaments de
repetidors. Des de llavors, centenars de voluntaris s’han mobilitzat per recollir les firmes necessàries per a garantir que tota la gent de parla catalana puga gaudir de tota la programació en llengua pròpia.        

El passat mes de juny, Acció Cultural del País Valencià, entitat promotora de la ILP, va entregar al “Parlamento español” més de 650.000 firmes, superant amplament el mínim requerit.      

Aquesta setmana hem conegut que el “gobierno de España” ha impedit la tramitació d’aquesta ILP al Congrés espanyol, al•legant que no hi ha suficient pressupost econòmic per a dur a terme el projecte.

Davant d’aquesta censura espanyola, des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera, denunciem que:

- La negació de la tramitació deixa clar quina és la seua concepció de la democràcia: han impedit que la voluntat de més 650.000 persones siga escoltada i debatuda al Congrés.

- L’argument econòmic és ridícul: de tots és sabut l’espoli fiscal que patim com a poble. Així doncs, Espanya ens nega els nostres propis diners per a promocionar la nostra llengua i cultura

- La negació de la tramitació suposa un atac més de l’Estat espanyol contra la cultura del nostre poble. L’Estat espanyol mostra una vegada més el seu menyspreu front la nostra llengua i la nostra cultura.

- Altra vegada s’ha demostrat que això de “l’Espanya plural” no és res més que propaganda barata.

- El govern del PsoE torna a mostrar que a Espanya el nostre poble no hi té cabuda.

Des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de la Costera sempre hem defensat, i el temps ens està donant la raó, que la única opció per a evitar la desaparició com a poble  és assolir un marc nacional nou format pels diferents pobles que compartim una mateixa identitat, els Països Catalans.

I el camí per aconseguir aquest marc democràtic és la lluita. Amb l’Escarot, joves en lluita per la llengua i la cultura!

Per saber-ne més:

El govern espanyol ha demostrat la seva "manca de cultura democràtica", segons Endavant 

La ILP Televisió Sense Fronteres no prospera malgrat les 650.000 signatures 

El Correllengua al seu pas per Morella reivindica les emissions de TV3 

L’Associació Cultural del Matarranya i Iniciativa Cultural de la Franja s’uneixen en favor de TV3 

Els Ports torna a mobilitzar-se sota el lema "portem sis dies sense TV3" 

Noves mobilitzacions a Morella per TV3 

TV3 deixava de sintonitzar-ze als Ports mentre el veïnat de Morella condemnava l'apagada 

Concentració comarcal davant l'Ajuntament de Morella per evitar el tancament del senyal de TV3

El Consell obliga a Morella a desconnectar TV3 i l’amenaça amb multes de fins a un milió d’euros 

 
 

La CUP de Tarragona ha presentat a l'Ajuntament  la moció "Televisió sense fronteres"

Una quarentena de mitjans de comunicació signen un editorial per veure TV3 al País Valencià 

Centenars de persones pugen al Bartolo i al Montdúver per a demanar la continuïtat de TV3 al Sud 

Marxa per TV3 al "Montdúver" 

TV3 arriba a la Franja de Ponent 

TVC fa un pas més per esdevenir una televisió sense fronteres 

"Ràdio Matarranya" la primera emissora en català a la Franja de Ponent 

TV3 es tornarà a veure a la Franja 

TV3 no es veu a la Franja de Ponent i amb l'apagada analògica restarà orfe de canals en català 

La nova llei de llengües de l'Aragó s'estrena sense eines per aplicar-la 

La CAL denuncia que l'Aragó relega el català a ser una llengua de segona 

La FOLC considera una vergonya la vulneració dels drets lingüístics més elementals a Aragó 

Les Jornades per la dignificació Lingüística ensenyaran als catalans de la Franja a viure en català 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid