Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La desaparició del senyal de TV3 és una amenaça que plana sobre tot el territori al sud de la Sènia

Acció Cultural del País Valencià (ACPV)  disposa de deu dies hàbils per tancar el repetidor que té a Perenxisa, al municipi de Xiva, i que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a la ciutat de València i a les comarques de l'Horta, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Passat aquest termini, el govern pot tancar forçosament el repetidor, segons la setència del Tribunal Superior de Justícia del País València. Això representaria que més d'un milió i mig de persones d'aquesta àrea no podríen veure TV3. A més a més,  la Generalitat Valenciana manté recursos judicials per tancar els centres emissors de TDT d'ACPV al Bartolo (amb cobertura a la Plana Alta i tota la franja costanera de les comarques de Castelló) i Mondúver (Safor, part de la Ribera Alta i Baixa i de la Marina). A banda, hi ha vuit repetidors més que no han fet la migració des del sistema analògic cap a la TDT, amb la qual cosa deixaran d'emetre arran de l'apagada analògica prevista per al 2010. El resultat  tot plegat serà la desaparició del senyal de TV3 al País Valencià, segons ACPV.

30/10/2009 12:31 Comunicació

Recordem que fa una setmana que, la secció 5a de la Sala del Contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià comunicà a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) la seua sentència 272 / 09 en base a la qual autoritza el Govern valencià a precintar el reemissor de TV que la nostra entitat té a Perenxisa.

Ara bé, la situació de l’expedient sancionador que la Generalitat Valenciana va obrir ara fa 2 anys: aquest expedient ha estat recorregut front el Tribunal Suprem, i s'està pendent de resolució.

El procediment administratiu, però, comporta unes mesures cautelars de tancament dels repetidors. Per a que aquest tancament siga efectiu, les autoritats han de poder entrar a un “domicili privat”, i com que ACPV no permeté l’entrada a les autoritats, la Generalitat valenciana va haver d’acudir als jutjats del contenciós administratiu. Acció Cultural ha obtingut diversos pronunciaments judicials al seu favor, on des dels jutjats del contenciós administratiu es consideraven excessives i innecesŕries les mesures cautelars de tancament dels repetidors, ja que no anaven en perjuí de terceres persones. Però,el govern valencià recorregué front el Tribunal Superior de Justícia, i ha estat aquest qui ha permés l’entrada als recintes on estan els repetidors d’ACPV i precintar-los, com ara en el cas de Perenxisa.

L'any 1985, TV3 va començar a emetre amb cobertura a tot el Principat. A poc a poc van sorgir iniciatives populars per a permetre l'arribada del senyal a la resta de territoris de parla catalana. Però la voluntat cívica per a bastir un espai català de comunicació s'ha trobat amb múltiples barreres tčcniques, administratives i polítiques.

9 de desembre del 2007

La Generalitat Valenciana va tancar el primer dels tretze repetidors propietat d'Acció Cultural del País Valencià que permeten l'emissió de TV3 a territori valencià. El repetidor clausurat, situat a la muntanya de la Carrasqueta, al sud del país, abastava les comarques de l'Alcoià, l'Alacantí i el Baix Vinalopó.

 

28 de novembre del 2008

La Generalitat Valenciana va precintar dos repetidors més, el primer a Alginet, que abastava una part de la comarca de la Ribera Alta; el segon, a Llosa de Ranes, que cobria pràcticament tota la comarca de la Costera. 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid