Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La ILP Televisió Sense Fronteres no prospera malgrat les 650.000 signatures

El govern espanyol ha fet un pas més en la seva estratègia de fragmentació dels Països Catalans. Tant és així que ha rebutjat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que havia de garantir les emissions de TV3 al País Valencià. Ho ha fet públic en un document del 14 d'octubre divulgat aquest dilluns en què esgrimeix els arguments pels quals no pot assumir el cost del que estableix la ILP.

En concret, diu que ha refusat la tramitació en virtut de l'article 134.6 de la constitució, que estableix que "tota proposició o esmena que suposi l'augment dels crèdits o disminució dels ingressos pressupostaris requerirà la conformitat del govern per a la seva tramitació".

18/10/2010 23:38 Comunicació

Un document del ministeri de la Presidència assegura que la ILP Televisió Sense Fronteres pretén ampliar la xarxa de difusió de titularitat i gestió estatal per garantir les emissions. Això requeriria la planificació de nous múltiplexs digitals a la banda que quedés disponible atesa l'ocupació de la banda de freqüències utilitzada per a la difusió terrestre. I això el govern espanyol no està disposat a assumir-ho, segons diu perquè el cost econòmic és massa elevat malgrat els milions i milions que segueix invertint en la despesa militar i en la banca.

L'Estat hauria de finançar els costos dels nous múltiplexs per a les comunitats autònomes afectades, cosa que suposaria un cost anual d'aproximadament 15 milions d'euros, assegura. Així, segons el govern espanyol, s'haurien de dedicar una gran quantitat de recursos per intentar replanificar tots els múltiplexs digitals actuals amb un gran cost econòmic per a l'administració. Un cost que segons assenyala oscil·laria entre els 600 i els 800 milions d'euros destinats a compensar els costos dels operadors de televisió i usuaris, així com el moviment de canals per alliberar el dividend digital.

Per altra banda, la introducció d'un nou múltiplex digital provocaria la necessitat de revisar tota la coordinació internacional i modificar els canals dels nous múltiplexs ja atorgats als operadors. Segons el govern espanyol els costos serien encara més alts si s'adoptessin les mesures necessàries per tal de garantir la radiodifusió de TV3 a territoris de fora de l'estat espanyol, com ara Andorra o l'Alguer, cosa ja inconcebible.

Havia superat el llindar

El govern espanyol ha buscat doncs noves excuses -aquest cop econòmiques, malgrat la milionària despesa militar que segueix suportant- perquè s'havia aconseguit superar l'obstacle més difícil: aconseguir 500.000 de signatures en tres mesos 

D’aquesta manera, la ILP va assolir i fins i tot superar amb escreix el seu objectiu enviant a l'Oficina del Cens Electoral un total de 651.650 signatures. D’aquestes, 559.759 eren vàlides amb un marge d’error d’un 3,86%. i superant per tant el llindar del mig milió.

TV3 doncs anirà desapereixen del País Valencià com ja ho ve fent des de fa una bona colla de mesos, mentre que la Franja de Ponent o les Illes Balears han aconseguit conformar un marc comunicatiu propi gràcies a acords de reciprocitat. El govern espanyol subscriu així l'anticatalanisme del PP valencià -que s'ha oposat sempre a signar acords de reciprocitat- rebutjant una ILP que comptava amb l'aval de centenars de milers de ciutadans/es.

Per saber-ne més:

El Correllengua al seu pas per Morella reivindica les emissions de TV3 

L’Associació Cultural del Matarranya i Iniciativa Cultural de la Franja s’uneixen en favor de TV3 

Els Ports torna a mobilitzar-se sota el lema "portem sis dies sense TV3" 

Noves mobilitzacions a Morella per TV3 

TV3 deixava de sintonitzar-ze als Ports mentre el veïnat de Morella condemnava l'apagada 

Concentració comarcal davant l'Ajuntament de Morella per evitar el tancament del senyal de TV3

El Consell obliga a Morella a desconnectar TV3 i l’amenaça amb multes de fins a un milió d’euros 

 
 

La CUP de Tarragona ha presentat a l'Ajuntament  la moció "Televisió sense fronteres"

Una quarentena de mitjans de comunicació signen un editorial per veure TV3 al País Valencià 

Centenars de persones pugen al Bartolo i al Montdúver per a demanar la continuïtat de TV3 al Sud 

Marxa per TV3 al "Montdúver" 

TV3 arriba a la Franja de Ponent 

TVC fa un pas més per esdevenir una televisió sense fronteres 

"Ràdio Matarranya" la primera emissora en català a la Franja de Ponent 

TV3 es tornarà a veure a la Franja 

TV3 no es veu a la Franja de Ponent i amb l'apagada analògica restarà orfe de canals en català 

La nova llei de llengües de l'Aragó s'estrena sense eines per aplicar-la 

La CAL denuncia que l'Aragó relega el català a ser una llengua de segona 

La FOLC considera una vergonya la vulneració dels drets lingüístics més elementals a Aragó 

Les Jornades per la dignificació Lingüística ensenyaran als catalans de la Franja a viure en català 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid