Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Constitució de "Ribera de l'Ebre per la Independència"

Una de les tasques serà que els pobles de la comarca se sumin a l'AMI

16/01/2012 Política
Aquest dissabte, una cinquantena de persones de la Ribera d'Ebre han constituït l'assemblea territorial de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC), 'Ribera d'Ebre per la Independència. L'ANC és un moviment polític unitari de persones individuals que té com a objectiu la declaració d'independència de Catalunya.

A la reunió de Miravet, gent vinguda de diversos pobles la Ribera d'Ebre s'han informat de la pròxima constitució de l'ANC a nivell nacional i del full de ruta que s'està construint. Aquest moviment cívic i polític de defensa del país, com a moviment obert i transversal, pretén fer pressió per a la celebració d'un referèndum vinculant, si cal com a acte de desobediència civil. Per això, es dona suport  a la iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència que es va constituir el passat més de desembre a Vic i a la que ja s'hi han acollit més de 15 municipis de les Terres de l'Ebre (i més que ho estan preparant), o Miravet i Rasquera de la Ribera d'Ebre. Així, una de les tasques de la 'Ribera d'Ebre per la Independència' serà que s'aprovi la moció d'adhesió a Municipis per la Independència (AMI)  al màxim nombre de pobles de la comarca.

Alhora, es va constituir una junta, composta per vocals de tots els municipis presents a l'Assemblea, que es coordinarà amb l'ANC Terres de l'Ebre i amb l'ANC nacional i que apostarà per constituir i coordinar les diferents assemblees locals a tots els municipis de la comarca per tal de seguir el procés de mocions, dur a terme actuacions diverses i així, incrementar el sentiment sobre la imperiosa necessitat d'esdevenir un Estat.

Durant l'assemblea s'ha informat també que el proper dissabte, 11 de febrer, a les 12h. al Teatre Felip Pedrell es farà la presentació oficial de l'ANC Terres de l'Ebre.
Valora
Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid