Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ARENYS DE MAR
La CUP vota en contra del pressupost municipal pel 2012

La CUP es mostra contrària al pressupost i denuncia les negociacions i intercanvi de favors que hi ha hagut entre l'equip de govern i PSC-PSOE

29/12/2011 Política
En l'últim ple municipal de l'any al municipi d'Arenys de Mar (Maresme), celebrat el passat 21de desembre, es va aprovar el pressupost municipal pel 2012 el qual la Candidatura ha titllat de poc participatiu i millorable.

La CUP ha volgut mostrar el seu rebuig a un pressupost elaborat per un equip de govern que no només no ha tingut en compte en cap moment el que pensaven els ciutadans del municipi respecte el contingut i les partides destinades, sinó que tampoc ha pres en cap moment la iniciativa de negociar la proposta amb la oposició tot i les múltiples reunions tècniques convocades. Per altra banda, segons la formació, sí que es van reunir amb el grup del PSC per tal de pactar el vot i assegurar l'aprovació d'aquests.

Algunes de les partides davant les quals han mostrat el seu desacord han estat entre d'altres, el fet que s'inclogui una partida de 629.000 euros per pagar les sentències valorades en 2.323.000 euros heretades de l'anterior govern. La formació ha considerat que les responsabilitats d'aquests funcionaris haurien de recaure en l'Estat i no en els ciutadans dels municipi. Per altra banda, també han posat sobre la taula algunes alternatives com reduir la despesa de consum elèctric i l'impacte ambiental treballant amb empreses que assegurin el subministrament d'energia neta provinent de fonts energètiques no contaminants, com per exemple a través de la cooperativa catalana Som Energia. També han proposat fomentar l'autonomia energètica, treballar per la municipalització dels serveis o optimitzar els usos dels edificis municipals.

La CUP ha volgut remarcar que en un moment de crisi com l'actual, “cal recuperar i gestionar aquells serveis que són rentables, reforçant allò que pugui millorar la cohesió social, garantir els serveis bàsics i assegurar una gestió compartida de tot allò que ens afecta com a vila”. També han afegit que “cal avançar cap a fórmules de participació, decisió i corresponsabilitizació dels arenyencs i arenyenques”.

De cara al proper pressupost pel 2013, la formació ha proposat obrir un procés participatiu on es valori l'opinió de tothom i no sigui “una simple comunicació unilateral on no hi ha cap possibilitat d'intervenir per proposar i incidir”, fent palès també la necessitat de la sobirania fiscal i política per tal de poder fer un pressupost real i no “lligat de mans i peus”.


Es suprimeix l'acord aprovat de recollida porta a porta

L'Ajuntament va voler assegurar l'aprovació del pressupost obrint un procés de negociació amb el PSC-PSOE, fins el punt de portar a votació un acord de ple aprovat tot just feia un mes, enretirant així, la tramitació de gestió integral de recollida de brossa seleccionada en el model porta a porta, optant per un model de recollida selectiva mitjançant contenidors. Alguns dels informes presentats acrediten que amb aquest model tan sols un 20% de la recollida es fa correctament mentre que amb el model porta a porta el percentatge és d'un 80%. La CUP s'ha mostrat en contra de la decisió presa per l'equip de govern alertant que això comportarà la disminució del cànon per percentatge de recollida correcte i l'augment de taxes destinades a l'incineradora, sense oblidar la contribució en l'emissió de Dioxines i tots els problemes de salut que podrien generar als ciutadans.
Valora
Vídeos
Pressupost 2012.CUP Arenys de Mar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid