Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Santa Coloma de Farners
La CUP critica la retallada en serveis socials i medi ambient, i la nul·la participació ciutadana en la redacció dels pressupostos

En el ple d’ahir 21 de desembre, sobre pressupostos, la CUP de Farners va votar en contra dels pressupostos per no estar d’acord amb el model de ciutat que proposa el govern (CIU i PSC).

22/12/2011 Política
Les àrees més afectades del pressupost, d’enguany, són medi ambient i serveis socials, el primer dels quals té una retallada d’un 35% i el segon d’un 12%. En canvi, cultura veu augmentat el seu pressupost en un 27%. Per una banda, La CUP afirma que els diners destinats al servei de mediació anul·lat a partir del proper gener, podrien haver-se invertit en altres aspectes relacionats amb els serveis socials, i no desaparèixer d’aquesta partida, com s’ha proposat. En un temps de crisi i de dificultats econòmiques per moltes llars, deixar de destinar diners a serveis socials perjudica la cohesió social del municipi i augmenta les desigualtats socials. Per altra banda, el manteniment del pressupost de medi ambient hagués facilitat un seguit de projectes i accions, com ara catalogar la zona de Farners i el Rocar com a zona PEIN, reutilització d’aigua de la depuradora per a regs d’horts, que beneficiarien el benestar dels colomencs/ques i podrien atraure turisme relacionat amb el medi natural que gaudeix Santa Coloma.

A més a més, la CUP no només assenyala que no s’ha fet cap pas per destinar una partida a pressupostos participatius, sinó que ni s’ha consultat a cap entitat ni agent social, per tal d’elaborar els pressupostos d’acord amb les necessitats reals del municipi. I pel que fa a l’oposició, la CUP i altres grups municipals, van criticar el fet que els pressupostos només es donessin en una setmana d’antelació, i alguns dels documents haguessin estat enviats en menys d’una setmana.

Des de la CUP considerem que destinar pressupost en cultura és important, però hi ha maneres alternatives de gestionar els actes culturals i la promoció d’aquesta, que no suposin un cost tant elevat, algunes d’elles la cultura popular del nostre poble i la participació d’entitats en la gestió dels actes culturals. Sobretot, quan s’augmenta en cultura, i es deixa amb el mateix pressupost o fins i tot es baixa en joventut, educació o esports.

Finalment, la CUP va proposar un seguit d’àrees on es podria estalviar fins a 150.000, com ara destinar 60.000 euros en la creació i distribució d’un butlletí, destinar 683000 euros en despeses diverses, eliminar les partides de telèfon, assegurança i despeses diverses d’una ràdio, que fa anys que no funciona com a ràdio municipal i sí com a comercial. Aquests estalvis s’haguessin pogut destinar a reforçar àrees com educació, joventut o serveis socials, o per promoció econòmica, amb la creació de cooperatives a la ciutat.
 
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid