Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Sitges s'oposa a l'elaboració d'uns pressupostos participatius

El govern quatripartit de Sitges s'oposa a l'elaboració d'uns pressupostos participatius. El ple va rebutjar, el passat dilluns 24 d'octubre, la moció presentada per la CUP que proposava la creació d'una comissió de redacció dels pressupostos municipals pel 2013.

Segons la formació, l'objectiu de la moció era “començar a bastir els engranatges d’una verdadera democràcia participativa, en la qual els ciutadans siguin corresponsables de les grans decisions al municipi". La moció proposava que la comissió de redacció treballés a partir de Taules de trobades amb ciutadans, entitats i partits per tal de recollir les diferents sensibilitats i així poder uns pressupostos participatius.

30/10/2011 15:24 Política
La gran majoria dels grups municipals van rebre la proposta positivament, tanmateix només hi van votar a favor els membres de la CUP i el PSC.
 
Rebutja entrar a l'equip de govern
 
L'equip de govern s'hi va oposar declarant que la participació només podia ser de caràcter consultiu, oferint a la CUP entrar a governar amb CiU i el PP, per així poder prendre decisions.

Oscar Ortiz, regidor de la CUP, va rebutjar la proposta al·legant que “la finalitat de la CUP no és entrar a governar per prendre decisions, el que es busca és anar més enllà de la democràcia purament representativa i proposar i oferir les eines per aconseguir començar a implicar les entitats i la població en la vida política del municipi”.

En contra del Pla de Mandat

En el mateix ple es va dur a votació el Pla de Mandat, presentat pel govern municipal i on es destaca la participació ciutadana com un dels punts importants de l'acció de govern, que inclou fins a 8 mesures, i la modificació del ROM. La CUP va mostrar la seva posició contrària davant les dues propostes ja que, segons la formació, no s'havia obert cap procés de debat obert a la ciutadania i no s'havien presentat les propostes amb prou temps per poder presentar les al·legacions pertinents.

Per altra banda, Ortiz va criticar la poca concreció del Pla i que no s'hagués tingut en compte el poble, les entitats ni els agents socials. També va aprofitar per anunciar que la CUP obrirà un debat al poble sobre la reforma del ROM, amb l'objectiu de discutir-lo i presentar-ne les al·legacions que es considerin pertinents durant els 60 dies que el govern ha ampliat.

Per altra banda, la Candidatura d'Unitat Popular va valorar positivament la iniciativa proposada pel govern de crear una Oficina Local d'habitatge, tot i que no hi van votar a favor, ja que segons Ortiz, “aquesta mesura és un projecte buit de contingut". La CUP aposta per crear una Oficina multifuncional que tingui com a principals objectius garantir l’accés a un habitatge digne i que sigui la mediadora en conflictes com possibles desnonaments.

La CUP porta la veu del carrer al Ple

En el darrer punt de precs i preguntes, la CUP va realitzar algunes intervencions en nom de l'APMA (Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient), denunciant que la Generalitat portés mesos utilitzant la cimentera de Vallcarca com a incineradora de CDR (Combustible Derivat de Residus), i la utilització d'aquesta per la crema de residus industrials. 

El regidor de la CUP va denunciar que la ciutadania no n’estigués informada i va demanar a la regidora de medi ambient, Elena Redondo, quina va ser la resposta de l’Ajuntament de Sitges a la Generalitat quan van ser coneixedors de la crema d’aquests residus a tan sols 3 quilòmetres de nuclis urbans, i tenint en compte que les incineracions es duen a terme en cimenteres i no en incineradores, que serien els espais adequats i on hi ha un major control.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid