Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilanova i la Geltrú
La CUP no donarà suport als pressupostos si no contemplen la revisió del Pla General

Per a la CUP de Vilanova i la Geltrú, l'actual Pla General contempla una ciutat de més de 100.000 habitants, i no respecta espais naturals imprescindibles de mantenir per a les futures generacions, com l’Ortoll o la Platja Llarga

05/12/2011 Política
Aquesta és una de les condicions que ha posat la CUP de Vilanova aquesta setmana per iniciar el debat sobre el Pressupost Municipal de l'any vinent. Les altres premisses són que treballadors municipals s'encarreguin de la redacció del nou document urbanístic de la ciutat, treball que aniria acompanyat d'un procés participatiu validat amb una consulta popular abans de finalitzar la legislatura.

La CUP Vilanova va anunciar dimecres passat que manté ferms els seus esforços per replantejar l'actual model urbanístic dissenyat per a la ciutat, caduc i fruit de la voluntat de l'especulació immobiliària. Des de la creació de la Candidatura, ara fa 6 anys, la formació ha denunciat en nombroses ocasions i a través de campanyes, que cal capgirar la planificació urbanística per als propers anys, posant en valor les necessitats dels ciutadans i evitant el creixement desmesurat.

L'esclat de la bombolla immobiliària, quan constructores i màquines excavadores estan aturades, fa més oportú que mai l'elaboració d'un nou PGOU per a Vilanova i la Geltrú que fixi el rumb i els criteris de planificació urbana. “Elaborar un cens de pisos buits i replantejar què fem a partir d'ara amb els barris a mig desenvolupar -com el Sant Jordi I o l'Eixample Mar- i amb els previstos -com l'Eixample Nord o l'Ortoll I i II-, ha de ser prioritari durant els propers 4 anys”, ha manifestat el regidor de la CUP Marc Font en roda de premsa acompanyat dels altres dos regidors, Quim Arrufat i Marta Rius, i més membres de la Candidatura.

Per a la CUP, l'actual Pla General contempla una ciutat de més de 100.000 habitants, no respecta espais naturals imprescindibles de mantenir per a les futures generacions, com l’Ortoll o la Platja Llarga i, entre d'altres, contempla l’obertura de la Rambla Samà fins a la Ronda Ibèrica a través del PERI del Cap de Creu. Així, “cal que el nou document urbanístic sigui més respectuós amb el territori i que defineixi estratègies per planificar el futur econòmic de la ciutat, generi ocupació i no doni cabuda a la improvisació”.

Durant l'anterior legislatura, la CUP es va trobar sola al Consistori defensant l’elaboració d’un nou Pla General. “Ara sembla ser que hi ha més formacions que s'han pronunciat a favor de la revisió del PGOU, per la qual cosa podria existir una majoria al Ple que obligués a arribar a un acord polític”.

La presentació d’un Pla de viabilitat per a l’empresa municipal PIVSAM ha accelerat els temps que la Candidatura preveia per començar a treballar en la negociació del Pressupost Municipal 2012. La voluntat política serà, junt amb l’esforç de la plantilla, la que permetrà mantenir aquesta empresa municipal, tot determinant noves tasques.

Per tot plegat, la CUP posa en primer pla que l’elaboració del nou PGOU es posi en marxa l’any vinent encomanant la redacció del text als treballadors municipals de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilanova i els treballadors de PIVSAM, donada la baixada de volum de feina que ha patit el sector de la construcció. Per a acomplir aquest objectiu, és imprescindible marcar una partida pressupostària que permeti iniciar els estudis pertinents el 2012.

La ciutadania també serà partícep de la confecció del nou PGOU, a través d’un procés participatiu que parteixi de zero –sense premisses prèvies-, on es convoqui tota la ciutadania. El procés finalitzarà amb una consulta popular vinculant abans d’acabar la legislatura.

Seguint aquests criteris, la CUP no votarà a favor de cap pla de viabilitat de PIVSAM que no contempli la redacció d’un nou Pla General, ni donarà el seu suport a cap pressupost per al 2012 que no contingui una partida i, per tant, la voluntat explícita del govern en aquest sentit, per endegar la redacció del Pla General.

“Tot i que des de la CUP som conscients de la complicada situació econòmica, creiem que durant aquest primer any s’ha de començar a treballar amb personal propi, de PIVSAM i a nivell polític i de participació ciudadana”, ha recalcat Font. La CUP espera que l’actual govern es comprometi i s’involucri en la tasca de la redacció d’un nou Pla General.

Font: Vilanova Digital
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid