Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Santa Maria de Palautordera
La CUP proposarà al Ple l’adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

El grup municipal de la CUP de Santa Maria de Palautordera ha registrat una moció proposant al Ple l’adhesió de Palautordera a l'Associació de Municipis per la Independència. La moció també inclou que es pengi a la plaça de l’Ajuntament l'estelada en dates assenyalades com el 23 d’abril, per Festa Major i l’11 de setembre.

12/01/2012 Política
El grup municipal de la CUP ha registrat una moció proposant al Ple l’adhesió de Palautordera a l'Associació de Municipis per la Independència, associació que té l’objecte de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i a la resta dels Països Catalans i conscienciar la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a decidir sobre el futur del nostre País.
 
La formació independentista puntualitza que la proposta  està adaptada a les peculiaritats de Palau on el regidor del PP és membre del Govern municipal i ostenta la primera tinència d’alcaldia, és a dir exerceix d’alcalde substituint el titular quan aquest està de vacances, viatge o és baixa.

Per aquest motiu es proposa a la moció que la persona designada com a representant de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència sigui una persona consensuada pels grups municipals que hagin donat suport a la moció, per tal de garantir una participació efectiva en l’Associació independentment de qui exerceixi les funcions de l’alcaldia.

A més des de la CUP s’entén que el fet que la persona escollida pugui ser qualsevol persona reconeguda al municipi pel seu treball en favor de la independència, i no hagi de ser per força càrrec electe en l’Ajuntament, contribueix a l’enfortiment i avenç de la participació democràtica. A més es considera que aquesta mesura garanteix la permanència en la participació del poble de Palau a l’Associació de Municipis per la Independència, sempre i quan les forces independentistes sumin majoria al Ple, encara que cap d’aquestes forces no ostenti l’alcaldia. Cal afegir que el text proposa que aquesta persona no rebi cap compensació econòmica per part de l’Ajuntament.
 
La moció també proposa constituir una comissió de seguiment de l’activitat de l’Associació, així com del grau d’assoliment dels acords presos, formada per representants de cadascun dels grups municipals que hagin donat suport a la moció i per la persona designada com a representant de l’Ajuntament a l’Associació.

Finalment incorpora entre els acords proposats que es pengi a la plaça de l’Ajuntament una senyera estelada en dates assenyalades com el 23 d’abril, per Festa Major i l’11 de setembre, com a recordatori permanent del treball que tots plegats, ciutadans i institucions, hem de fer per aconseguir la independència del nostre país.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid