Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Cebrià s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència

La CUP també aconsegueix aprovar la moció contra l'espoli fiscal

28/11/2011 Política
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cebrià de Vallalta va aconseguir que s'aprovés en el ple de dijous una moció per la qual aquesta localitat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència, que agrupa més d'un centenar de ciutats i pobles. La moció va rebre el suport de CiU, ERC i ICV, tot i que els dos darrers partits van reclamar canvis en el text. Els ecosocialistes van demanar que s'eliminés qualsevol referència als Països Catalans i ERC va secundar la proposta com a deferència a la resta de companys de l'equip de govern. Davant la seva negativa a aprovar el text si no es feien aquests canvis, la CUP va optar pel pragmatisme i va acceptar la modificació perquè pugués tirar endavant deixant clar que el seu àmbit de referència són els Països Catalans i recordant al grup municipal d'ERC que els seus estatuts també ho estableixen així.

La moció no va rebre el suport del PSC, que es va abstenir, després de fracassar en el seu intent de substituir indpendència per dret a decidir. La formació més bel·ligerant contra el text va ser, però, Tots per Sant Cebrià, que fins i tot va qüestionar la unitat de la llengua. El regidor de la CUP, Lluís Perramon, va lamentar que Tots per Sant Cebrià s'aliniés amb el PP i PxC, que són els dos partits que sempre hi han votat en contra allà on s'ha presentat la moció. L'edil de la CUP va recordar a aquest grup que assegurava que s'havia presentat a les eleccions únicament per millorar el poble i va instar els seus representants a abstenir-se en tots aquells assumptes que no fossin estrictament del poble, després de ressaltar que hi ha gent independentista a la seva formació.

Paral·lelament, la CUP també va fer prosperar la moció contra l'espoli fiscal als muncipis que s'ha presentat a d'altres municipis amb el suport un altre cop de CiU, ERC i ICV, tot i que aquest darrer partit va tornar a demanar que s'eliminés tota referència als Països Catalans.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid