Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Associació de Municipis per la Independència es va estenen arreu del Principat

Vilanova i la Geltrú al Garraf, Molins de Rei al Baix Llobregat, Teià al Maresme, Alcanar al Montsià, l'Espluga de Francolí a la Conca de Barberà, La Jonquera a l'Alt Empordà, Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà a Osona.  Recordem que pel proper 25 de novembre hi ha programada la primera Assemblea de l'Associació per començar a posar les bases per la convocatòria d'una consulta oficial.

A Vilanova i la Geltrú, la moció fou presentada per la plataforma VNG per la Independència i va ser aprovada al Ple de l'Ajuntament d'ahir amb els vots de CiU, CUP i ICV. La plataforma es felicita per l'aprovació de la moció i per la creació d'aquesta nova entitat, que representarà l'entrada dels ajuntaments en la lluita per la Independència. 

08/11/2011 01:53 Política

La moció va ser defensada per una representant de VNG per la Independència que, en el seu discurs, va manifestar el desig de poder acabar aviat el debat sobre el dret a l'autodeterminació i la Independència per tal de dedicar tots els esforços a treballar de veritat en el model de país que s'ha de construir.

VNG per la Independència agraeix el vot positiu dels grups municipals de CIU, CUP i ICV, i el suport rebut per part d'ERC, que, tot i no ser presents al Consistori, ha volgut manifestar la seva adhesió a la moció.

A Molins de Rei, ’Esquerres per Molins de Rei (ExMdR) va presentar la moció i va prosperar amb els vots a favor d’ExMdR, IxMdR, CiU i CUP i va permetre diferents acords, com ara la voluntat del consistori molinenc de concórrer a l’assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l’associació o designar un regidor com a representant de l’Ajuntament a aquest organisme. En aquest sentit, es va acordar que actués com a representant Jordi Romeu, regidor d’ExMdR, el que suposa un fet excepcional, ja que fins ara cap regidor de l’oposició havia exercit com a representant de l’Ajuntament de la vila a un organisme extern.

A Teià, la moció es va aprovar amb els vots a favor dels 4 regidors de CiU, els 2 d'ERC i el del regidor de GdT. Pel que fa a la Jonquera, el consistori va aprovar afegir-se després que 5 regidors de CiU i 4 d'ERC hi votessin a favor i només el del PP s'hi oposés. 

Pel que fa a Alcanar, el ple va aprovar la moció presentada per ERC.  Hi van votar a favor Esquerra i CíU, mentre que el PP  va votar en contra i els socialistes es van abstenir.

L’Associació de Municipis per la Independència, una organització en procés de constitució que agrupa ja una setantena d’ajuntaments catalans i que té com a principals objectius defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació

 

 

Llistat de municipis que s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència

 

Alt Camp: Valls

Alt Empordà: Agullana, Llançà, Port de la Selva, La Jonquera

Alt Pendedès: Vilafranca del Penedès

Anoia: Igualada 

Baix Ebre: Tortosa

Baix Empordà: Verges

Baix Llobregat: Begues, Molins de Rei

Baix Camp: Maspujols, Selva del Camp

Bages: Avinyó, Manresa, Sallent

Berguedà:  Berga, Capolat 

Conca de Barberà: L'Espluga de Francolí, Montblanc

Les Garrigues: Les Borges Blanques

Garraf: Vilanova i la Geltrú 

Garrotxa: Besalú, Olot, Pardines, Amer

Gironès: Cassà de la Selva, Llambilles

Maresme: Arenys de Munt, Argentona, Premià de Dalt, Teià

Montsià: Amposta

Noguera:Balaguer 

Osona: Calldetenes, Collsuspina, Gurb, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Taradell, Taradell, Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Julià de Vilatorta, les Masies de Voltrega iSant Hipòlit

Pla de l'Estany: Banyoles

Ripollès: Ripoll 

Terra Alta: Arnes

Urgell: Tàrrega 

Vallès occidental: Vacarisses, Cerdanyola del Vallès

Vallès Oriental: Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor, Les Franqueses del Vallès

 

Per saber-ne més:

Cerdanyola s'adhereix a l’Associació de municipis per la independència 

Maulets es congratula de l'adhesió de Cerdanyola als Municipis per la Independència 

L'Associació de Municipis per la Independència comença a prendre forma 

Arenys de Munt se suma a Vic a l'associació de Municipis per la Independència

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

L'Associació de Municipis per la Independència ja aplega una dotzena de caps de comarca

Vilafranca del Penedès se suma a a l’Associació Catalana de Municipis per la Independència

 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid