Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El mural antimonàrquic del Pedreguer està sent "investigat" per l'Audiència Nacional espanyola

 Els representants del PP de la població valenciana del Pedreguer han anunciat que faran tot el possible perquè no es compleixi una resolució a favor d'un mural antimonàrquic.

 El setembre de 2007, el ple de l'ajuntament de Pedreguer (Marina Alta) va aprovar el permís a l'organització Maulets per a la realització d'un mural amb el lema "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència", en el marc d'una moció on també es posicionava favorablement al dret d'autodeterminació dels Països Catalans. El cas ha estat denunciat a l'Audiència Nacional espanyola per part del PP.

 

14/03/2011 22:18 Política

El proper dissabte, 19 de març, està previst que Maulets i Endavant pinten el mural amb la imatge del Rei d'Espanya cap per avall tal i com el seu avi resta a Xàtiva. El motiu són els 300 anys de la batalla d'Almansa i el lema "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència".

Fa més de tres anys, el setembre de l'any 2007, diversos col.lectiu van voler  recordar els 300 anys de la batalla d'Almansa amb la realització d'aquest polèmic mural. MauletsEndavant i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans van demanar autorització al consistori que, amb els vots favorables de l'oposició, PSPVBloc i Aixa, va aprovar el mural.

Aquest permís no es va concretar per al 12 de març, a la paret de l'aparcament de la Casa de Cultura, però la pluja va obligar a posposar la pintada del mural per a un altre cap de setmana.

Davant l'aprovació que es pogués realitzar el mural per part de la majoria del ple de l'ajuntament de Pedreguer, l'alcadle pel PP,  Andrés Ferrer, va decidir derivar un suposat "delicte" a l'Audiència Nacional, que ha anunciat que obrirà diligències per tal d'investigar si l'acció és constitutiva de delicte.

 A partir d'aquest moment, totes les actuacions relacionades amb aquesta qüestió passaran a ser secretes, tal i com han notificat a l'ajuntament de Pedreguer des de la mateixa Audiència, que també ha explicat que no actuarà fins que el mural s'hagi realitzat. La realització del mural està prevista per al proper dissabte 19 de març´.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid