Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Suport de la CUP als processats per la crema antimonàrquica

27.9.07 A les 12h d’aquest matí s’ha realitzat una roda de premsa al Col.legi de Periodistes de Catalunya de Barcelona, a càrrec de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). El motiu de la roda informativa ha estat la manifestació pública de la candidatura independentista de suport als processats per la crema de retrats del rei Juan Carlos i el rebuig públic a la institució antidemocràtica de la corona espanyola.

27/09/2007 17:07 Política

Els portaveus de la CUP, Josep Anton Vilalta, regidor de Torà, i Carles Roca, també regidor de la CUP de Cardedeu, han transmès el posicionament dels càrrecs electes de la candidatura independentista respecte a la persecució de les activistats antimonarquiques d’aquests dies. Els dos portaveus també han emplaçat a la població pequè es mobilitzi en els actes de solidaritat amb els dos processats convocats en els propers dies, així com també han denunciat el fet que aquesta pressió policíaca i judicial s’estigui estenent als mitjans de comunicació, concretament en el cas dels fotògrafs que ha estat citats a declarar i a entregar el material gràfic del seu treball periodístic durant la cobertura de la notícia de les cremes de retrats.

Carles Roca ha llegit un comunicat conjunt dels regidors de la CUP (de Berga, Arbúcies, Arenys de Munt, Montesquiu, Capellades, Celrà, Biosca, Vilafranca del Penedès, Cardedeu, Mataró, Sant Celoni, Vic, Vilanova, Molins de Rei, Sallent, Torà, Sant Celoni, Valls, etc.) , en què s’emplaçava a estendre les mostres de solidaritat amb els encausats i es manifestava una posició pública de rebuig a la monarquia espanyola pel seu caràcter antidemocràtic i per la seva funció de pilar simbòlic de la dominació política sobre els Països Catalans.

cuproda_de_premsa4Durant la roda de premsa, que també ha servit per donar recolzament a les diverses mobilitzacions populars de rebuig a la corona convocades per a les properes dates, s’ha denunciat el paper de la Conselleria d’Interior per la seva responsabilitat en la persecució de les idees polítiques i de les llibertats d’expressió i manifestació. Concretament se n’ha responsabilitzat Joan Saura, responsable d’Interior i diputat per IC-V, del fet que diversos independentistes hagin estat identificats, retinguts i processats per exercir una mostra d’expressió política contrària a la monarquia i, en el cas de les citacions a fotògrafs, pel fet d’haver coaccionat professionals del periodisme en una cacera de bruixes política.

Per saber-ne més:

Presentació del manifest Nosaltres també cremem la corona espanyola

Girona: La CUP demana explicacions a l'Equip de Govern per la gravació d'imatges en una concentració

Sabadell: L’Esquerra Independentista un clam contra la monarquia

Mobilització a Girona contra la presència del Rei

Comunicat del Grup de Periodistes Ramon Barnils

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid