Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització
El País Valencià diu no a les retallades socials

250.000 persones s'han manifestat a València, Alacant i Castelló per defensar els serveis públics

26/01/2012 Res-pública
Desenes de milers de persones, 250.000 segons els sindicats, han sortit aquest dijous al carrer per rebutjar les retallades socials que està aplicant el govern d'Alberto Fabra. Segons xifres dels organitzadors, 150.000 persones s'han manifestat a València, 60.000 a Alacant i 30.000 a Castelló sota el lema "No a les retallades als serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell".
 
Després del clam per l'educació pública del passat 21 de gener a València i Alacant, amb 150.000 i 60.000 manifestants respectivament, aquest dijous la protesta s'ha estès a tots els àmbits. Així, treballadors del sector educatiu, sanitari, benestar social, de Ràdio Televisió Valenciana i funcionariat s'han manifestat en protesta per les retallades als serveis públics arran de l'aprovació del recent decret-llei de mesures urgents per reduir el dèficit aprovat per la Generalitat Valenciana.
 
Convocada pels sindicats UGT, CC.OO, CSIF, Intersindical Valenciana i FSES, la manifestació també ha servit per reclamar la depuració de responsabilitats polítiques als gestors polítics.

Paquet de retallades per estalviar 1.000 milions
  
El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades que segons els sindicats suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. Segons expliquen, amb el pla de retallades pel govern pretén estalviar més 1.000 milions d'euros retallant salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació.

Pels sindicats convocants, es tracta "del major atac de la història". Denuncien que es vulneren els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics.

A més, adverteixen que el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, la qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.

En aquest sentit, els sindicats consideren que les mesures aprovades pretenen "fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors". Per tot això s'oposen a les mesures i anuncien una sèrie de mobilitzacions que duraran fins que el Consell retire el Decret-llei. Aquest dimarts ja es van produir tancaments en una trentena d'escoles i instituts valencians.

"Politica clientelar basada en els grans esdeveniments"

"El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l'especulació urbanística, que ha suposat l'enriquiment d'unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques", denuncien les cinc organitzacions sindicals, que han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret.

Els sindicats consideren necessària una resposta dura i contundent dels treballadors del sector públic i del conjunt de la ciutadania per obligar el govern a rectificar.

També la coalició Compromís ha donat suport a la manifestació d'aquest dijous: "No podem tolerar les retallades que projecta el Consell i que són un greu atac a les ciutadanes i ciutadans i posen en perill el benestar i l’atenció a les valencianes i valencians".

De la seva banda, Endavant (OSAN) ha fet públic un manifest on assenyala que la fallida de la Generalitat Valenciana s'explica en part "per l'espoli fiscal que l'Estat imposa sobre el nostre territori, i que s'ha calculat en vora 19.607 milions d'euros a l'any". D'aquesta manera, les mesures per reduir el dèficit que aplica el govern valencià en forma de retallades socials "afecten la qualitat de vida i al futur de les classes populars i empitjoren les condicions laborals dels treballadors públics". L'organització considera que "ara és quan es fa evident la necessitat de recuperar l'organització i la consciència de classe". Final del formulari
Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid