Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Associació de Municipis per la Independència comença a prendre forma

Després de Vic i Arenys de Munt, que la setmana passada es van unir a l'Associació de Municipis per la independència, aquest dilluns Girona i Calella hi han mostrat interès, mentre que el Port de la Selva s'hi va unir dijous passat i Tàrrega s'hi sumarà properament.

La setmana passada Vic i Arenys de Munt, i després el Port de la Selva, van ser els primers municipis a sumar-se a l'Associació de Municipis per la independència que ha impulsat l'Ajuntament de Vic amb l'aprovació al plenari de la creació d'una associació d'ens locals amb l'objectiu de defensar l'assoliment dels drets nacionals de la nació catalana i promoure l'exercici del dret de decidir. L'embrió, l'onada d'ajuntaments que es van declarar moralment exclosos de la constitució espanyola.

20/09/2011 08:21 Política
 
Dos anys després de la primera consulta sobre la Independència, l'Ajuntament d'Arenys de Munt aprovava la setmana passada la proposta de Vic amb el suport de la CUP, ERC i CiU. I al Port de la Selva, municipi que va iniciar l'onada de municipis exclosos de la constitució espanyola, va aprovar dijous 15 de setembre participar en les actuacions per constituir una associació d'ens locals "amb l'objecte de defensar l'assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir". L'acord es va aprovar amb els vots a favor del grup municipal de CiU, un del grup municipal Port AM i un del PSC, votant en contra només el portaveu del grup municipal POR AM.
 
Començava així una nova onada rupturista que ja està acumulant consistoris al llistat. I és que aquest dilluns l'Ajuntament de Tàrrega ha anunciat que en la sessió del Ple d'aquest dijous 22 de setembre s'aprovarà una proposta d'acord segons la qual el consistori de la capital de l'Urgell formarà part del grup d'ens locals catalans que impulsen la creació de l'associació Municipis per la Independència. Serà el primer municipi de les comarques de Ponent a unir-s'hi.
 
De la seva banda, a Calella Entesa per Calella ha instat el consistori a presentar una moció conjunta per ingressar a l'associació, ja que entén que "totes les accions adreçades a promoure i fer pedagogia pel dret a decidir han de ser benvingudes, recolzades i potenciades, i aquesta tasca que fins ara ha vingut exercint la societat civil, ha de ser assumida també pels representants polítics i les institucions del país".
 
I el que seria una adhesió rellevant, Girona, també ha manifestat la seva voluntat de sumar-s'hi. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha confessat a Vilaweb que se sent identificat amb la iniciativa i que vol que esdevingui un projecte funcional, amb un impacte real en el procés sobiranista. Puigdemont creu que el món municipal és determinant en el procés sobiranista i que, probablement, sigui el punt de partida.
 

L'Associació de Municipis per la Independència és una organització que vol agrupar els ajuntaments catalans per tal de defensar l'assoliment dels drets nacionals amb l'objectiu de promoure l'exercici del dret a l'autodeterminació. La idea ja va néixer de Vic, Sant Pere de Torelló i Torelló durant l'estiu passat, quan van anunciar que els estatuts de la nova associació veurien la llum aquesta tardor.

Per saber-ne més:

Arenys de Munt se suma a Vic a l'associació de Municipis per la Independència 

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid