Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fets del Parlament
El grup ultradretà Manos Limpias lloa CiU per la criminalització dels indignats

Aquest dimecres el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha pres declaració a vuit diputats mentre a fora centenars de persones se solidaritzaven amb els encausats

14/12/2011 Política
El 3 d'octubre, complint ordres del magistrat de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco, els Mossos d'Esquadra van iniciar la detenció de 22 persones presumptament implicades en la revolta del 15-J. Les detencions van estar propiciades pel grup ultradretà Manos Limpias, dirigida per Miguel Bernard, que compta amb un polèmic currículum i militància a organitzacions ultradretanes. Aquest grup també estava darrere la denúncia per la crema de la bandera espanyola al Fossar de les Moreres i de la denúncia que pretén que la Generalitat de Catalunya acati la sentència contra la immersió lingüística. Manos Limpias va presentar una querella i ara és acusació popular en el procés. Precisament per aquest fet els diputats d'ICV han estat els únics que avui no han volgut anar a declarar.

Ara, aquest grup ha lloat el partit que governa Catalunya pel seu tracte cap al moviment 15-M. En declaracions als mitjans aquest dimecres coincidint amb les compareixences dels diputats a l'Audiència Provincial de Barcelona, el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernard, ha elogiat la "valentia" dels diputats de CiU durant les seves declaracions davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco sobre els fets del Parlament.

Així, segons les declaracions de Bernard que recullen diversos mitjans, els diputats de la federació nacionalista han assegurat davant del jutge que tenien "por" quan intentaven accedir al Parlament i que es van sentir "coaccionats". Per contra, ha dit que tant PSC com ICV-EUiA tenen "connivència" amb els indignats i que els diputats ecosocialistes es fan "còmplices" dels que van "actuar amb coaccions" negant-se a declarar davant del jutge.

Segons Bernard, durant les declaracions els diputats de CiU han "ratificat" que es van sentir "coaccionats i amenaçats" i que van tenir "por" quan intentaven accedir al Parlament. En canvi, ha titllat la declaració de la diputada del PSC Montserrat Tura de "baix nivell", fet que ha atribuït a la "connivència" del seu grup amb el col·lectiu dels 'indignats'. "No ha tingut aquesta parlamentària la valentia que sí han tingut els diputats de CiU per dir el que va passar", ha assegurat.



També ha atribuït a la "connivència" amb el moviment 15-M el fet que els diputats d'ICV-EUiA Joan Boada i Salvador Milà s'hagin negat a declarar. Bernard ha acusat els diputats ecosocialistes de "no donar la cara" i ho ha qualificat "d'acte de deslleialtat cap als seus companys i institucions". A més, ha assegurat que el fet de negar-se a declarar "els converteix en còmplices d'aquells que van actuar amb coaccions i amenaces".


8 diputats davant d'Eloy Velasco


Els diputats que han col·laborat amb la justícia espanyola per tal d'identificar els manifestants de la protesta del passat 15 de juny han estat, de CiU, Ana Isabel Marcos, Gerard Figueras, Josep Maria Llop, Jordi Turull i Santi Vila; del PSC, Montserrat Tura i Ernest Maragall; d'ICV, Joan Boada i Salvador Milà, i de SI Alfons López Tena.

La majoria han demanat que la justícia actuï contra els qui es van comportar violentament i van impedir que accedissin al Parlament. En nom de CiU, el diputat Jordi Turull ha explicat que han volgut parlar davant del jutge per "defensar la democràcia, el Parlament i la llibertat" i ha assenyalat que el que "no es pot tolerar és que s'impedeixi l'activitat als representants del poble de Catalunya". De la seva banda, Montserrat Tura ha dit que farà "tot el possible" perquè aquells manifestants que van tenir "actituds violentes i coercitives" i van "prostituir" el moviment responguin davant de la justícia.

Alfons López Tena, de SI, ha culpat el conseller d'Interior, Felip Puig de "muntar una ratera" als diputats en obligar-los a intentar entrar al Parlament a peu i per una única porta on hi havia manifestants. També ha denunciat que aquell dia "no teníem cap mena de protecció ni un dispositiu policial" que garantís que els diputats poguessin accedir a la cambra.


De la seva banda, els advocats de la defensa dels indignats imputats han assegurat que la responsabilitat principal dels fets d'aquell dia és del dispositiu de seguretat muntat pels Mossos d'Esquadra, que han titllat d'"infame" i "indecent" ja que no va preveure una entrada en vehicle dels diputats ni va organitzar cap cordó policial efectiu, a més de no avisar als diputats que hi havia incidents a l'entrada del parc de la Ciutadella. Així, tot i que la manifestació no era diferent a moltes d'altres que hi ha hagut en les quals els manifestants entren en contacte directe amb els polítics en aquesta el dispositiu policial no va permetre als polítics entrar amb vehicles propis al parc i se'ls va obligar a anar a peu enmig de la protesta.

Suport als encausats


Aquest dimecres, mentre declaraven els encausats, centenars de persones s'han concentrat responent a la crida "Aturem l'Audiència". Així, han mostrat el seu rebuig al sistema polític, als diputats, als mossos d'esquadra i als mitjans que van subministrar imatges a la policia per identificar manifestants.

Ahir dimarts milers de persones es van manifestar pel centre de Barcelona fins a les portes de l'Audiència de Barcelona en solidaritat amb la vintena d'acusats i contra la repressió del moviment 15-M. Els manifestants van iniciar la marxa a la Plaça Catalunya i van finalitzar davant de l'Audiència de Barcelona on aquest dimecres han declarat els diputats. La protesta es va desenvolupar sota el lema "De la indignació a l'acció" i entre crits de "Jo també estava al Parlament" i "Si ens toquen a una ens toquen a totes".

Valora
Rànquings
  1. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  2. Tuïr acollirà la tercera Trobada sense Fronteres
  3. Cerdanyola recorda a Txiki
  4. Acte institucional a Girona per commemorar el 6 d'octubre del 1934
  5. Noranta anys després es reproduirà a la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada la hissada de l'estelada del 6 d'octubre del 1934.
  6. 174 entitats europees demanen a Sánchez la suspensió de la Llei Rovira
  7. Recullen gairebé tres mil signatures per protegir el volcà i els morrots del Montsacopa
  8. El Ple de Fornells de la Selva rebutja la moció d’Independents per Fornells per instal·lar fotografies de l’1 d’octubre de 2017 a la sala de plens
  9. L'ANC reivindica a la plaça Sant Jaume el valor revolucionari del Primer d'Octubre
  10. Acte polític al CADCI per commemorar el 6 d'octubre del 1934
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid