Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític

Difamació i victimisme. Aquests són els dos substantius que descriuen millor la jornada que s'ha viscuat aquest dimecres, dia de la protesta central del #parlamentcamp en aquest 15-J en què s'iniciava el debat de la llei de Pressupostos de la Generalitat i de l'aberrant Llei Òmnibus.

La classe política catalana i els mitjans de comunicació d'ordre han centrat totes les informacions en els diputats que no han pogut entrat pel seu propi peu al Parlament a causa de la protesta i han donat condició de majoritària les actuacions puntuals d'una minoria; actuacions que han centrat quasi el complet de l'agenda dels mitjans, que han deixat d'actuar d'informadors explicant els motius de la protesta per reproduir les informacions dels mossos i uns quants polítics.

16/06/2011 01:29 Drets i Llibertats
Davant d'això, el moviment del 15-M insisteix en remarcar quina és la naturalesa de la protesta: la indignació de la societat, la manca de qualitat democràtica i el servilisme del sistema de partits polítics cap als interessos econòmic-financers.
 
"Maniobra comunicativa dels mitjans"
 
Els indignats han denunciat la presència d'esvalotadors a la protesta, d'agents policials infiltrats que han contribuït a escalfar l'ambient i fins i tot s'han penjat vídeos a la xarxa que intenten demostrar-ho. Amb tot, han condemnat els actes de violència minoritaris contra els diputats i fins i tot han acordat a la tarda traslladar la protesta a la plaça Sant Jaume, on s'hi han concentrat milers de manifestants, per deixar en evidència els discursos victimistes de què han fet ús els parlamentaris durant tot el dia. En això també hi han contribuït els mitjans de comunicació, que s'han convertit en simples corretges de transmissió de les declaracions dels polítics i de la policia. 
 
En aquest sentit, el moviment del 15-M denuncia "la maniobra comunicativa que s'està realitzant a través de part dels grans mitjans per utilitzar les accions incontrolades d'uns pocs com a excusa per desacreditar un moviment que ha demostrat de sobres les seves intencions no violentes". Segons afirma, aquesta maniobra es fonamenta en les imatges de fets aïllats protagonitzats per un nombre insignificant de persones les quals no representen l'esperit del moviment. D'aquesta manera, critica que determinades accions minoritàries s'estan usant de cortina de fum amb l'objectiu de desviar l'atenció mediàtica del que realment importa: l'aprovació de les retallades i la llei òmnibus.
 
"S'està desviant l'atenció de les reivindicacions legítimes dels nostres drets socials, que s'estan produint a tot Europa i fins i tot a nivell global", lamenta, i subratlla que la rellevància del que ha passat no són les accions d'un mínim grup de persones, sinó el fet que més de 4.000 persones de tota mena i edat, procedents de 30 assemblees de barris, hagin participat d'una acció de desobediència civil pacífica, en la qual han reclamat amb dignitat que no s'aprovi la llei òmnibus ni les retallades socials. No obstant això, els mitjans de comunicació han deixat d'informar, de buscar les arrels del problema i explicar-les.
 

Els Pressupostos tiren endavant

Menys atenció s'ha prestat en el fet que el PPC i Joan Laporta han facilitat que els pressupostos del Govern de CiU hagin superat el debat de totalitat al Parlament. El ple ha rebutjat les esmenes a la totalitat del PSC, ERC, ICV-EUiA, C's i SI gràcies als vots en contra de CiU i Laporta i l'abstenció del PPC. Començarà ara el debat parlamentari per seccions, i el Govern haurà de continuar negociant amb els populars per assegurar-se el seu vot a favor o la seva abstenció en la votació final dels comptes, que es produirà durant el ple del 20 i 21 de juliol.

El president del Govern, Artur Mas, ha denunciat aquest dimecres que els indignats han traspassat les "línies vermelles". Els indignats, però, critiquen que els Pressupostos i la llei òmnibus sí que traspassen les línies vermelles dels drets socials. O qui també ha traspassat les línies vermelles, tot i que només es digui dels manifestants, són els agents desplegats a Ciutadella, que han realitzat detencions amb l'objectiu d'intimidar i confiscar telèfons mòbils i càmeres fotogràfìques o de vídeo, segons han denunciat els protestants, que apunten que aquest comportament -com també el dels secretes- ha contribuït "a crear un ambient de tensió".

Una majoria pacífica

En definitiva, un ambient de tensió que sumat al fet que el Parlament està aprovant encara més retallades socials genera una situació pujada de to. El moviment del 15-M defensa la legitimitat de poder escridassar els polítics que faciliten l'aplicació de les retallades, i tot i que lamenten les actituds que "s'han sortit del guió", puntualitzen que "la majoria ha intentat que la determinació de la protesta seguís sent compatible amb l'acció pacífica". En aquest sentit, "malgrat allò que han reproduït alguns mitjans aquesta ha estat la tònica general del matí, molta tensió però majoritàriament no violenta i autocontrolada". En aquest sentit, asseguren que l'afluència de gent pacífica ha estat "massiva" i que els intents d'alguns descontrolats han estat repel·lits "amb cert èxit per la majoria pacífica dels concentrats".

En definitiva, el moviment 15-M només ha fet que començar i l'ànim és "generar respostes consensuades" i exigir a la classe política "que no posi les nostres vides en mans dels bans i els especuladors". En aquest sentit, el moviment es defineix com a "jove, divers i plural" i pretén "donar una sortida constructiva i articulada al descontentament social que generen les polítiques que privilegien els beneficis de pocs i generen el malestar de la resta". 

 

{youtube}YcmvzRvsf8g{/youtube}

{youtube}7szoglbep1Y{/youtube}

{youtube}7SFLw30m87Q{/youtube}

{youtube}KQfUY3ExM9Y{/youtube}

 

secreta
 
secretes1

 

secretes3
 
 santjaume5

 

santjaume4
 

santjaume1
 
 

Per saber-ne més:
 
 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid