Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos comencen a detenir 22 persones del moviment 15-M pels fets del Parlament

Complint ordres del magistrat de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco, els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest dilluns al matí la detenció de 22 persones presumptament implicades en la revolta dels indignats el passat 15 de juny davant del Parlament. Segons apunten diversos mitjans, els detinguts seran conduïts a la comissaria, on se'ls prendrà declaració i se'ls entregarà la citació judicial per comparèixer davant l'Audiència Nacional. Després seran deixats en llibertat. 
 

Els fets del Parlament estan sent investigats conjuntament pels Mossos d'Esquadra i la Fiscalia Superior de Catalunya amb la col·laboració del sindicat d'ultradreta Manos Limpias, que va interposar una denúncia a l'Audiència Nacional que va ser admesa a tràmit per Velasco.

 

03/10/2011 10:31 Drets i Llibertats
El moviment 15-M ha manifestat el seu "absolut suport" a totes les persones que es puguin veure represaliades i el rebuig al procés jurídico-polític que s'ha obert a l'Audiència Nacional. Segons denuncien, Puig i Velasco "estan impulsant una operació repressiva contra un moviment social massiu que està plantant cara a les polítiques de retallades pressupostàries en àmbits tan importants com l'ensenyament i la sanitat, entre d'altres".
 
De moment, ja s'ha convocat una concentració de rebuig a les detencions aquest dilluns a les set de la tarda a la plaça de Catalunya per reafirmar el suport a les persones encausades.
 
Protesta instrumentalitzada per Puig
 
aturem_el_parlament_18El cas és que Puig va aprofitar -gràcies a la tasca dels mitjans- el bloqueig simbòlic del Parlament i el malestar generat entre els diputats per justificar una espiral de repressió continuada contra el moviment 15-M. Així, va tenir carta blanca per imposar la importància d'augmentar els mitjans policials, “revisar les estratègies d'actuació” en el control de l'ordre públic i crear una comissió de treball amb una unitat permanent de mossos destinada a la persecució d'aquests tipus de delictes.
 
Tal va ser la bogeria repressiva de Puig que va arribar a anunciar fins i tot l'obertura d'una investigació contra Arcadi Oliveras. Una criminalització que va ser contestada per amplis sectors de la població. A més, després dels fets del 15-J la majoria indignada va tornar a prendre el carrer per tornar a centrar l'atenció en els atacs neoliberals contra els treballadors.
 
Per tot plegat, el moviment 15-M conclou que la protesta "va ser instrumentalitzada i exagerada pel conseller d'Interior Felip Puig i el Govern amb imatges hàbilment construïdes com la de l'arribada del president de la Generalitat i altres membres del Govern en helicòpter al Parlament". En aquest sentit, considera que l'objectiu de Convergència i Unió (CiU) amb totes aquestes cortines de fum ha estat "desviar l'atenció pública del que estava passant dins de l'hemicicle, on s'endegava el debat sobre uns pressupostos antisocials absolutament il·legítims, en tant que no constaven a cap programa electoral i no van passar per cap referèndum vinculant".
 

Criminalització de la dissidència

 

santjaume4
Segons el manifest que ha començat a difondre aquest dilluns pel moviment 15-M, "els poders fàctics responen amb la repressió i la criminalització de la dissidència". Així mateix, condemnen "el paper fonamental" de Manos Limpias en el procés que ha originat l'allau de detencions i que s'uneix al que estan patint sis persones als jutjats de Barcelona per la mateixa protesta. De la seva banda, recorden que l'Audiència Nacional "és una institució hereva del Tribunal de Orden Público franquista (TOP), un tribunal d'excepció utilitzat històricament en casos amb un caire clarament polític".
 
Els 22 detinguts pels fets del 15 de juny al Parlament són acusades d'un delicte "Contra les Institucions de l'Estat", delicte que segons remarca el moviment no ha estat mai aplicat a les múltiples protestes esdevingudes davant dels diversos parlaments autonòmics, del Congrés dels Diputats o del Senat. Tampoc va passar l'any 1983 quan una multitud de militants de Convergència Democràtica de Catalunya, congregats a les portes del Parlament, va protagonitzar una protesta molt més contundent que la del 15 de juny, en aquest cas contra els diputats del Partit dels Socialistes de Catalunya. Aleshores, els dirigents convergents no van fer cap referència a l'honorabilitat d'una de "les màximes institucions del país".
 
Per tot plegat, el 15-M veu aquestes actuacions "no com una acció contra persones específiques -que en tot cas serien bocs expiatoris- sinó com un atac al conjunt del moviment 15-M que, amb un suport social molt elevat, encapçala la crítica a l'actual sistema de representació política i a les mesures econòmiques d'austeritat neoliberals promotores de segregació i exclusió social".
 
 

Per saber-ne més:

 

Del 15-M al 15-J 

Recorda, recorda el 15 de juny... 

15-M: "Se'ns ha acusat d'atacar la democràcia quan són les retallades un atac clar a la democràcia" 

19-J: La majoria indignada pren el carrer 

Més de 250 personalitats denuncien la criminalització del moviment dels indignats 

La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització 

"En suport a la dignitat de la indignació", manifest contra la criminalització dels indignats 

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals 

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000" 

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos 

Els indignats acampen al Parlament 

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid