Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Èxit a la presentació de Salt per la Independència

Divendres 16 de desembre es va presentar al teatre de Salt l’Assemblea Local de Salt per la Independència dins el procés de constitució de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

17/12/2011 Política
Davant d’un nombrós públic es va projectar el documental “Spain’s secret conflict” realitzat per una productora britànica on s’analitzen, des de diferents punts de vista, les relacions entre Espanya i Catalunya.

Posteriorment, Jordi Millà del Cercle Català de Negocis va exposar als assistents les raons econòmiques que recolzen l’Estat propi català i tot seguit es va desenvolupar un debat moderat per Guillem Terribas i que va  comptar amb la presència de personalitats  com l’escriptora Maria Mercè Roca, Joan Canadell del Cercle Català de Negocis, Carles Castellanos del Consell Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana i Albert Rossich, catedràtic de Filologia catalana de la UdG.

Els convidats van exposar els motius que justifiquen la independència des d’una perspectiva econòmica, històrica, lingüística, cultural i social. Tots ells, van coincidir amb què dues nacions com Catalunya i Espanya que basen la seva relació en la competència, que tenen interessos tant oposats i en la que una d’elles te el poder d’un Estat, sotmet l’altra a una limitació que la porta a l’empobriment.

Finalment el públic va poder fer preguntes als ponents que aquests van argumentar.

L’acte d’ahir va posar en evidència el sentiment sobiranista creixent en els darrers dos anys i referma la idea de que la independència no és només una qüestió identitària sinó una necessitat immediata per un país que tingui aspiracions de creixement i benestar per a la seva societat.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid