Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Suprem obliga la sanitat concertada a pagar milers de guàrdies a preu d'hora ordinària

La sentència confirma l'obligació de recomputar a l'alça milions d'hores realitzades des de 2005 i a abonar als treballadors la part no percebuda.
 

En l'actual context de retallades en la sanitat pública, impulsades pel conseller de Salut Boi Ruiz, la Sala del Social del Tribunal Suprem ha fet pública avui una històrica sentència que suposa un seriós revés a la política de reducció de costos laborals que Ruiz va impulsar en la seva etapa anterior, com a president de la patronal concertada.

15/04/2011 18:29 Drets i Llibertats

La sentència de la Sala del Social presidida per Gonzalo Moliner Tamborero ha desestimat els recursos de cassació interposats per les patronals de la sanitat concertada i ha confirmat la una sentència anterior decretada pel TSJC que obliga, amb caràcter retroactiu i des de 2005, a retribuir el preu/hora de les guàrdies realitzades a preu d' hora ordinària. La resolució judicial ordena, per tant, recomputar totes les guàrdies realitzades entre 2005 i 2011 i pagades per sota conveni.

Així, les patronals privades resten obligades a retribuir les quantitats no percebudes als treballadors emparats sota el Conveni Col·lectiu de la XHUP (Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública) en el marc de la sanitat concertada. El conveni va ser signat el 2005 i està en pròrroga des de 2008. La sentència és aplicable a partir de les hores addicionals treballades un cop superades les 1.826 hores de jornada anual .

Tant la Unió Catalana d'Hospitals, presidida per Boi Ruiz fins el desembre passat, com el Consorci Associació Patronal i Sanitària queden obligades doncs a retribuir a preu just milers d'hores extres pagades a baix preu. El Suprem ha fet pública la sentència avui, enmig de l'allau de crítiques socials i polítiques al conseller Boi Ruiz per l¡anunciada política de retallades en matèria de salut pública. Les retallades anteriors imposades al sector concertat les acaba de refusar avui obertament el Tribunal Suprem espanyol.

Per saber-ne més:

Milers de persones omplen de gom a gom la plaça Sant Jaume de Barcelona contra les retallades

 

La CUP de les comarques gironines critica "la croada contra els serveis públics" del Govern

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid