Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ràdio Pica culpa el tripartit d'haver-se quedat sense freqüència

La ràdio lliure Pica, que el passat mes de setembre va ser interferida per Mola FM, assegura que aquesta actuació va ser una "maniobra política" d'una formació política del tripartit, tot i que no especifica quina. Segons Ràdio Pica, es tracta d'"un abús de poder i il·legalitat" i ho considera "lògic" atesa la proximitat de les eleccions autonòmiques.

En aquest sentit, si no li és retornat el seu espai radiofònic, Ràdio Pica amenaça amb "tirar de la manta" i "fer sortir molta merda política que es difondrà més enllà dels nostres mitjans".

  

03/10/2010 18:33 Comunicació

Des del 22 de setembre la freqüència del 96.6 de Ràdio Pica, compartida entre Ràdio Pica i Ràdio Bronka, és interferida per les emissions de la ràdio comercial Mola FM, una radiofórmula amb seu a Sabadell que pertany al Grup Mola i que emet al Vallès, tot i que segons Ràdio Pica ara ho vol fer també a Barcelona ciutat "a costa de trepitjar Ràdio Pica i Ràdio Bronka". A més, assegura que els propietaris de Mola FM no tenen intenció de cessar la seva activitat.

L'emissora de ràdio del grup Mola, que també disposa d'un canal de televisió analògica i un altre de TDT, gaudeix de concessió administrativa per a emetre per FM però només a Sabadell, en cap cas per a Barcelona.

Ràdio Bronka i Ràdio Pica ja han anunciat que lluitaran com en altres ocasions " fins a superar aquesta situació circumstancial per a mantenir el nostre espai al dial barceloní". Les dues emissores lliures porten 30 i 25 anys respectivament emetent, de manera que no es "doblegaran" davant "dels primers il·luminats que creguin que ens poden escombrar del dial".

En aquest sentit, tot i haver recorregut a la via administrativa, adverteixen que també "els farem tastar la seva pròpia medicina".

ERC, en ofensiva contra els mitjans alternatius

La consellera de Cultura i Mitjans de Comunicació, a mans d'ERC, té ja una llarga trajectòria en combatre iniciatives sense ànim de lucre. La seva ofensiva contra mitjans lliures és ja prou coneguda. Fa unes setmanes va obrir un expedient sancionador contra una emissora independentista sense ànim de lucre, Som Ràdio, per culpa d'una denúncia presentada per Ràdio Ciutat de Barcelona. A més, té permissivitat total davant de les ràdios comercials que operen en detriment de projectes alternatius compromesos.

Per saber-ne més:

El Govern obre un expedient de tancament a l'emissora independentista Som Ràdio 

Boca Ràdio, atacada per una emissora comercial 

Concert en solidaritat amb Ràdio Pica 

Diverses entitats promouen el manifest "Recuperem Ràdio Gràcia" 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid