Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els encausats per la crema de fotos del Rei demanen a Terribas que rectifiqui

El col·lectiu d'encausats per la crema de fotos del rei exigeix a la directora de TV3 que rectifiqui la seva decisió de no emetre el documental "Monarquia o república", que la direcció de TV3 ha arxivat per tal de reeditar-lo, quan feia més d'un any que l'Àrea de Documentals de la casa l'estava preparant.

Per a realitzar-lo, es va comptar amb la participació d'alguns col·lectius antimonàrquics, com el dels que van ser encausats per cremar fotografies del rei espanyol.

13/04/2010 14:53 Drets i Llibertats

El col·lectiu, format per una cinquantena de persones que han patit un enfrontament amb l'Audiència Nacional espanyola per injúries a la corona espanyola, exigeix l'emissió del documental "en la seva integritat", tal com era prevista d'emetre's el 19 de febrer i expressa la seva "profunda decepció" per la decisió.

Tal com ja han denunciat altres entitats com la Comissió per la Dignitat, el col·lectiu d'encausats afirma que qualsevol modificació "ha de ser considerada com un cas de censura" que suposaria un "greu pas enrere en la televisió pública catalana i una retallada de la llibertat d'expressió silenciant la veu del es opinions republicanes que qüestionen la monarquia borbònica".

Pel col·lectiu, artífex de la popular campanya "Jo també cremo la corona espanyola", "en cap cas" es pot entendre "el tracte privilegiat d'aquest agent polític antidemocràtic de l'estat espanyol".

A mes, recorda la "contínua persecució" que ja van denunciar per part del Mossos d'Esquadra contra les familias de persones que van cremar retrats del Borbó, així com la denúncia al Síndic de Greuges contra "l'evident ús" de fitxers polítics il·legals per part de la policia catalana. La denúncia fou desestimada en no observar "cap indici d'irregularitat". En aquest sentit, el col·lectiu constata "l'àmplia indefensió i desemparament polític i legal" que pateixen els detractors de la monarquia espanyola.

Els encausats encara esperen la resposta del Tribunal Constitucional sobre els recursos que van presentar contra la condemna de l'Audiència Nacional d'un any i tres mesos de presó, substituïbles per 2.700 euros de multa, contra Jaume Roura i Enric Stern.

Per a saber-ne més:

Protesta contra TV3 per la suspensió del reportatge "Monarquia o República?" 

La direcció de TV3 censura el documental "Monarquia o república"

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid