Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista commemora la crema de Vila-real de 1706

Ahir a Vila-real hi va haver una cercavila commemorativa de la crema de la ciutat a mans de l’exercit borbònic en la Guerra de Successió.La convocatòria, que es ve desenvolupant any rere any, compta cada cop amb més participants que recorden el crit de: “Socarrats però no vençuts!”

La cercavila reivindicativa va començar a les 12:00 de la cantonada del carrer Major amb Pere III a Vila-real, va recorrer els carrers del centre per acabar en la Torremoxa, l’últim vestigi que queden de les muralles i per tant símbol de resistència del poble de Vila-real. Després a les 14:00 s'ha fet un dinar popular al Casal Jaume I, que està en el carrer Soldades. L'Esquerra Independentista de la Plana, formada per les assemblees de Maulets, Endavant, COS, el SEPC i l'AJPB-CAJEI, van organitzar els actes commemoratius.

17/01/2010 17:57 Política
El poble de Vila-real, a la comarca de la Plana Baixa, va eixir al carrer per defensar la terra al 1706. Un poble desarmat sense cap tipus d’exercit que els recolzara que va sofrir un càstig exemplar, va ser passada pel ganivet la majoria de la seua població i es va cremar la vila, al igual que Xàtiva, en un intent d’atemorir les possibles resistències del poble català enfront de l’ocupació espanyola.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid