Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Militants de l'Esquerra Independentista de Reus expulsats del Ple a cops de la policia municipal

Un militant de Maulets, va  patit múltiples contusions a causa de la violència exercida durant el desallotjament  de la sala de plens i que van ser provocades per un agent de la Guàrdia Urbana fruit d’una empenta que l’ha fet rodolar escales avall després que aquest desplegués una pancarta en què es mostrava el rebuig al projecte d'urbanització de l'antiga Sedera que havia estat aprovat amb els vots del PSC, ERC i IC-V, tot i la forta oposició existent entre el veïnat avalada per més de 4.500 signatures, segons informa Pobleviu.cat i la CUP de Reus. (veure vídeo - Canal Reus TV).

Comunicat de suport de la CUP a les persones que rebutjaven el pla de La Sedera

25/07/2009 02:07 Territori
Davant d'aquests fets, Maulets i la CUP de Reus van realitzar ahir a la tarda al Casal Despertaferro una roda de premsa, en la qual l'organització juvenil ha denunciat de nou els interessos que hi ha al darrere d'aquest projecte, així com les agressions sofertes per part del cos de la Guàrdia Urbana. De fet, demà al matí el jove agredit, conjuntament amb els veïns -els quans han abandonat el Ple després de l'aprovació del projecte- denunciaran als jutjats a la Guàrdia Urbana per la seva "desmesurada" actuació.
 
Alhora, van anunciar que tot i l'aprovació del projecte per part dels partits del govern -PSC, ERC i ICV- continuran duent a terme accions per denunciar-lo, ja que, la sedera és un "dels projectes urbanístics més avançats actualment". Aquesta reivindicació, s'emmarca dins una campanya més àmplia en la qual hi participa Maulets, així com els diversos col·lectius de l'Esquerra Independentista, col·lectius ecologistes i veïnals per exigir "més transparència dels projectes urbanístics", així com la paral·lització dels projectes iniciats com l'ARE, l'ampliació dels polígons industrials... fins que no es dugui a terme un procés participatiu i es planifiqui el creixement de la ciutat.
 
Per la seva banda, la CUP, va recordar que tant el Reglament Orgànic Municipal com el Reglament de Participació de l'Ajuntament, són "obsolets i exclouen la ciutadania de poder participar en les decissions que afecten la ciutat", motiu pel qual, han defensat l'actuació dels veïns i militants de l'Esquerra Independentista. A més, han denunciat les "maniobres partidistes dels grups municipals de l'Ajuntament", ja que, en la redacció inicial del ple la majoria de partits eren favorables, i sobretot, de l'actitud dels partits del govern, i en especial del regidor Jordi Berguedà, per la "manca d'informació i voluntat de diàleg davant de tots els projectes urbanístics que estan tirant endavant".
 
De fet, Maulets ja porta mesos denunciant un projecte urbanístic que consideren "il·legal" i que "ha estat gestat per una classe política que s'ha venut als empresaris a canvi de treure un benefici propi i que no ha comptat amb l'opinió ciutadana ni amb les necessitats de la ciutat". Ahir mateix, van penjar una pancarta en un edifici adjacent al Palau Municipal, on es podia veure una fletxa assenyalant-lo amb el lema "Aquí s'especula. Salvem la Sedera!". En aquest sentit, doncs, avui Maulets i altres militants de col·lectius de l'Esquerra Independentitsta han assistit al Ple per realitzar una protesta, conjuntament amb els veïns de la zona afectada pel projecte.

L'acció era pacífica i consistia, simplement, en desplegar una pancarta denunciant aquest projecte pels motius exposats i per denunciar que l'Ajuntament ha fet cas omís a les 4.445 signatures recollides pels veïns. Però, quan han desplegat la pancarta, l'alcalde ha aturat el Ple i la Guàrdia Urbana ha desallotjat per la força als manifestants. Un dels agredits, ha anat a l'Hospital Sant Joan i se li han detectat múltiples contusions a causa de les diverses empentes i que un agent l'ha agafat pel coll i l'ha tirat per les escales que connecten el vestíbul de l'Ajuntament amb la primera planta.

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid