Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Contactes del Cercle d'Estudis Sobiranistes per la llei de Consultes Populars

Segons han informat alguns mitjans, en els darrers dies s’està treballant de manera accelerada en relació a la futura llei de consultes populars. La conselleria de Governació està treballant  tècnicament sobre el contingut de l'avantprojecte. D’altra banda, per a la data de dimarts vinent, Joan Puigcercós ha manifestat a diferents mitjans que té previst reunir-se amb els responsables del Cercle d'Estudis Sobiranistes per rebre informació sobre la proposta que aquesta entitat està elaborant.

05/12/2007 19:23 Política

El Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) ha estat recollint aportacions d’experts jurídics com ara l'exconseller de Justícia Agustí Bassols o el doctor en dret Antoni Abad i l'exdirector general de Justícia Antoni Castellà. Rera d’aquesta tasca hi ha l’objectiu d’elaborar un document de bases sobre la futura llei de consultes populars.


Els responsables del CES tenen previst enllestir els seus treballs la primera quinzena de gener. Un cop tancat el document, el donaran a conèixer de manera pública i posteriorment el faran arribar als líders de CiU, Artur Mas, i ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, així com al conseller de Governació.


Des de Governació s’ha manifestat  que s'estudiarà el document acuradament. Joan Puigcercós, però, ha aclarit que l'avantprojecte serà elaborat per la conselleria. En aquest sentit, ha posat a treballar en la futura llei de consultes populars un equip de tècnics amb l'assessorament del gabinet jurídic intern. Igualment, Governació no ha volgut concretar dates sobre la confecció del calendari que es preveu per aquesta llei sobre les consultes populars, que ja estava prevista i recollida al document de l’Estatut.

El Cercle d'Estudis Sobiranistes, és un organisme que treballa en la confecció d'un argumentari jurídic que expliciti la viabilitat del procés d'independència de Catalunya (tot mantentint una indefinició sobre el seu marc nacional català). Presidit pel magistrat Alfons López Tena i l'escriptor i professor de dret Hèctor López Bofill, no té lligams orgànics amb cap partit polític, tot i que ha mostrat sintonia i ha manifestat la seva disposició a col•laborar amb els partits polítics que han defensat el dret a l'autodeterminació a diferents votacions parlamentàries: CiU, Esquerra Republicana de Catalunya i ICV. El grup s'autodefineix com un braç intel•lectual i acadèmic d'un moviment que pretén implicar tota la societat, tant dirigents polítics com empresarials i socials. El Cercle va néixer per donar resposta al que es considerà un esgotament de la via autonomista que està portant Catalunya a una decadència econòmica i social i fa impossible desenvolupar polítiques competitives i de benestar i debilita la identitat cultural i lingüística.

 

Reunió del Cercle d’Estudis Sobiranistes amb Ibarretxe

D’altra banda, Alfons López TenaHéctor López Bofill, el professor de Dret Constitucional de la UPF, Roger Albinyana, i la  professora de Teoria Econòmica a la UB Elisenda Paluzie han estat rebuts en audiència pel lehendakari Juan José Ibarretxe, en el marc de les reunions que el CES està mantenint amb diferents representant del món polític.

El lehendakari ha felicitat la creació del Cercle d’Estudis Sobiranistes i ha manifestat la seva voluntat a col•laborar-hi directament atesa l’obertura de processos polítics molt similars. Sobre aquesta col.laboració Ibarretxe ha apuntat que "cal generar sinèrgies conjuntes donada la coincidència d’objectius entre totes aquestes nacions, tot i que cadascuna d’aquestes segueixi les seves pròpies dinàmiques".
 
Els representants del CES que s’han entrevistat amb el lehendakari han mostrat la seva disposició a treballar conjuntament amb el president basc en el marc de les consultes populars, els referèndums, i altres processos d’exercici del principi democràtic. El president del Cercle, Alfons López Tena, ha exposat al lehendakari la iniciativa del CES, per preparar i presentar públicament un Document de Bases per a la elaboració de la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum a efectes de presentar-lo als responsables institucionals i a la societat en conjunt.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid