Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2002 Manifest català contra la reforma de la llei de partits

2002 Un grup d'intel·lectuals catalans presenta un manifest contra la reforma de la llei de partits

16/05/2002 Tal dia com avui
2002 Manifest català contra la reforma de la llei de partits 2002 Manifest català contra la reforma de la llei de partits

Una vintena de personalitats catalanes, entre les quals hi havia Josep Benet, Salvador Cardús, Lluís Llach, Jordi Porta, Àngels Mataró o Josep Maria Terricabras, van signat un manifest contra el projecte de reforma de la llei de partits polítics, preparat pel govern espanyol. La reforma de la llei, redactada per bandejar Batasuna, s’aprovaria al Congrés, després de l’acord a què havien arribat el PP i el PSOE.  

El manifest criticava la llei perquè no distingeix prou bé entre l’expressió d’opinions i l’exercici mateix de la violència. També afirmava que l’aprovació de la llei tindria com a conseqüència més divisió en la societat basca. Per últim, es lamentava especialment dels partits catalans que tenien la intenció de votar la llei. El PSC, el PSPV i el PSIB la la van votar amb el PSOE i PP, així com els diputats populars del nostre país. CiU també, encara que havia deixat la porta oberta a votar igualment l’esmena a la totalitat que presentaria el PNB. Ciutadans pel Canvi, que només tenia presència al Senat espanyol, havien expressat les seves reserves davant la llei.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid