Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1981 Acte massiu de la Crida del «Som una Nació» al Camp Nou de Barcelona

1981 Acte massiu de la Crida del «Som una Nació» al Camp Nou de Barcelona. Terra Lliure distribueix en fulls volants la seva «Crida», el seu primer document públic

24/06/1981 Tal dia com avui

El dia de Sant Joan de 1981 La Crida a la Solidaritat organitza un acte anomenat «Som una Nació» al Camp Nou de Barcelona, amb assistència de més de 100.000 persones. L'acte és un esclat d'independentisme; els CSPC hi fan una intensa propaganda demanant la llibertat dels independentistes empresonats i Terra Lliure distribueix en fulls volants la «Crida» de Terra Lliure, primer document públic programàtic de l'organització.

En aquesta declaració de principis ja s'esmenta la defensa de la terra, de la llengua, de la sobirania nacional, dels interessos com a treballadors i contra l'espanyolització de la societat catalana. Aquestes bases de l'organització armada acaben essent subscrites amb els lemes de "Visca la Terra!", "Independència o mort!", "Visca la lluita armada!" o "Una sola nació, Països Catalans!".

 

Per saber-ne més:

Documents de Terra Lliure

Terra Lliure (1979-1985) 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid