Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1969 L'Estat espanyol abandona la colònia de Sidi Ifni

1969 L'Estat espanyol abandona la colònia de Sidi Ifni, que passa a formar part del Marroc

30/06/1969 Tal dia com avui

Ifni (en àrab إفني‎) fou un fragment de territori africà ocupat militarment per l'Estat espanyol el 1934, suposadament corresponent a la regió de Santa Cruz de la Mar Pequeña, on els espanyols tenien drets tradicionals de pesca. Incorporat a les Posesiones Españolas del África Occidental, en fou separat de nou i va arribar a tenir estatut de província espanyola.

A partir de l'ofensiva de les forces irregulars marroquines durant els anys 1957 i 1958 l'exèrcit espanyol es va anar arreplegant a la capital d'aquest territori, la ciutat de Sidi Ifni, que va ser declarada el 1958 com província española de ultramar. El 30 de juny de 1969, a causa de les pressions internacionals, els espanyols van abandonar l'ocupació d'aquesta petita colònia, vestigi de l'imperialisme ultramarí espanyol.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid