Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació de la campanya "Salvem el Roser, Gerard Absolució"

Aquest dijous va presentar-se a Lleida, en el marc del Tomb Antirepressiu i durant la 5a Festa dels Països Catalans, la campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució”. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de denunciar el cas del jove agredit i detingut l'11 de setembre de 2008 a Lleida mentre protestava pacíficament contra el projecte de la Paeria d’ubicar un Parador “Nacional” a l’històric edifici del Roser. Ara, els Mossos d’Esquadra demanen pel jove fins a 6 anys de presó acusant-lo d'atemptat a l'autoritat.

18/04/2009 00:38 Política
La Campanya neix amb la voluntat de recollir suport i solidaritat davant el procés judicial que el jove afrontarà. Després de la càrrega dels mossos i la posterior detenció durant la Diada, l’Assemblea de Joves de Lleida va interposar una denúncia pels delictes de detenció il·legal i de coaccions i per una falta de lesions al jove. Per la seva banda, els Mossos van justificar la seva actuació desproporcionada acusant al jove d’atemptat a l’autoritat –delicte que significa entre 2 i 6 anys de presó-, argumentant que el jove i la resta de persones que feien sentir la seva protesta tenien una actitud violenta i que intentaven creuar el cordó policial i agredir les autoritats que feien la seva ofrena.
 

Alhora, la Campanya vol visibilitzar el caràcter polític del procés contra el jove i el contextualitza com una resposta davant l’oposició al projecte de la Paeria de convertir l’edifici del Roser, símbol de la resistència per les llibertats del país i dedicat històricament a usos col·lectius, en un hotel de luxe.
 

Finalment, la Campanya busca evidenciar que la única sortida justa per a aquest cas contra el jove passa per la seva absolució de les greus acusacions que el poden dur a presó.
 
 
 
 
Per saber-ne més 
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Guanyem Girona reivindica que la ciutat “està trobant un rumb” sota el govern que lideren
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
  10. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid