Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mobilització popular atura un desnonament al barri de Gràcia de Barcelona

La concentració havia estat convocada per l’Assemblea de Drets Socials de Gràcia i  l’Assemblea dels indignats de Gràcia
 
A primera hora del matí s'han concentrat unes 70 persones que han impedit l'actuació del secretari judicial, el qual ha acudit sense la presència de la policia per decisió del jutge encarregat del desallotjament del número 56 del carrer Alegre de Dalt.

20/06/2011 23:36 Drets i Llibertats
Com han explicat els llogaters amenaçats, la casa va ser venuda fa molts anys amb la condició de mantenir el lloguer a aquesta família, però la immobiliària ‘La Llave de Oro’ ha apel·lat a una llei vigent des de l’any 1964, en ple període especulatiu constructiu franquista, que permet fer fora els llogaters i enderrocar la casa si s’hi vol construir un immoble de més pisos que l’actual. Es dóna el cas que la normativa a Gràcia no permet fer nous edificis de més de dues plantes i baixos, però curiosament la propietat ha obtingut un permís de l’ajuntament per a construir-los.
 
El cas està recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que segons el parer dels advocats de la família, mot probablement resoldrà el cas a favor dels afectats, però mentrestant hi ha el perill que es faci efectiu el desnonament i s’enderroqui la casa.
 
Es dóna la circumstància que la propietat, la immobiliària ‘La llave de oro’ té diverses promocions a Gràcia, com la de la travessera de Gràcia, que porten mesos buides. Per altra banda, en els darrers temps, la mobilització contra aquests desnonaments està guanyant força, i només la setmana passada es van impedir mitja dotzena de desnonaments arreu dels Països Catalans amb mobilitzacions com aquesta. Els fets s’han produït quan recentment s’ha sabut que al nostre país hi ha més de 100 desnonaments diaris, i al districte de Gràcia una mitjana de 35 cada mes.
 
Font i fotos: Gràcia Viva
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid