Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-AxB celebra uns resultats que la converteixen en la sisena força a Barcelona

La CUP-AxB celebra uns resultats que la converteixen en la sisena força a Barcelona Per a la formació independentista es confirma l'existència d'un espai crític amb l'actual model de gestionar Barcelona, que neix de les lluites socials i polítiques alternatives que han vingut treballant des de fa anys en els barris i en els districtes de la ciutat.
 
La CUP-Alternativa per Barcelona (CUP-AxB) manifesta a través d'un comunicat la seva satisfacció pels bons resultats assolits a la ciutat de Barcelona (11.805 vots) i, en general, a la resta del territori nacional on la candidatura independentista i d'esquerres també es presentava. 

23/05/2011 13:24 Política

Per la CUP-AxB, aquests resultats posen de manifest l'existència d'una alternativa política transformadora a Barcelona, nascuda de les lluites socials i polítiques crítiques amb la forma d'entendre la política municipal dels partits tradicionals basada en la gestió burocratitzada i allunyada de les barcelonines. Un model de ciutat aparador, excloent i elitista que els successius equips de govern han vingut desenvolupant d'esquenes a les necessitats i als interessos de les classes populars.

 
En aquest sentit, la formació independentista considera que els resultats obtinguts són un punt de partida per donar veu a les diferents expressions ciutadanes que plantegen una Barcelona ecològica, veritablement inclusiva i participativa, respectuosa amb la diversitat, garant del dret a l'habitatge i d'uns serveis públics assequibles, descentralitzada, als servei dels treballadors i treballadores i motor de l'autodeterminació dels Països Catalans.
 
Ara bé, la CUP-AxB mostrar la seva preocupació per l'alta abstenció registrada novament en uns comicis, fet que, al seu entendre, demostra els dèficits de la democràcia representativa i la necessitat d'aprofundir en mecanismes de democràcia directa, totavegada que vol expressar la inquietud pel creixement de les opcions conservadores i xenòfobes, que utilitzen la immigració com a boc expiatori d'una crisi que, enlloc d'abordar-se en termes de justícia, de solidaritat i d'igualtat social, castiga i accentua la precarietat d'amplis sectors populars.
 
També  remara que les eleccions no són una fi en si mateixa, sinó un mitjà per continuar defensant unes propostes i un manera d'entendre la política que atengui les necessitats de les persones, en especial les que partanyen a les classes més desfavorides i marginades per un sistema econòmic injust.
 
És per això que apunta que des d'avui mateix, la CUP-AxB continuarà treballant al costat dels veïns i veïns i del teixit associatiu per defensar una Barcelona justa, participativa, integradora i sòlidaria amb els pobles del món.
 
 
 
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Guanyem Girona reivindica que la ciutat “està trobant un rumb” sota el govern que lideren
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
  10. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid