Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar i detenir ahir una jove família del barri de Roquetes de Barcelona amb dos nens petits que feia dies que ocupava un pis propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasol). 

Segons ha denunciat l'associació 500x20, que qualifica el cas de "violència immobiliària", aquest fet "identifica la magnitud que està adquirint el problema de l'habitatge en aquest país". Els pares, que estan tots dos a l'atur i no reben ajuts, van decidir ocupar el país desesperats perquè devien mesos de lloguer d'un pis.

07/04/2011 11:16 Drets i Llibertats

El propietari del pis on residien abans havia amenaçat la família perquè no cobrava i van haver de marxar. Els Mossos van entrar al pis de l'Incasol amb violència, esbotzant la porta, ja que un membre de seguretat que vigila els pisos de protecció oficial buits va denunciar la família. 

El fill petit de 7 anys que tenia febre va agafar un atac de por mentre el seu pare, que estava sol, intentava discutir el dret a quedar-se en un habitatge que ocupava feia dies i era detingut amb altres veins que alertats van intentar defensar-lo i que s'endugués les seves pertinences imprescindibles. El pare i dos veïns més del barri estan detinguts i incomunicats a la comissaria de Les Corts, segons 500x20, que ha convocat una assemblea aquesta tarda a les set del vespre al Kasal 3 Voltes. A més, demanen al moviment veïnal i a les organitzacions socials de Barcelona que se solidaritzin amb els veïns, que aturin definitivament els desnonaments per causa econòmiques i que els milers de pisos buits compleixin el dret a l'habitatge.
Segons denuncia l'associació, Nou Barris està ple de famílies que estan sobrevivint "abandonades per uns Serveis Socials col·lapsats i uns polítics que només defensen la solvència dels banquers". A més, assegura que l'administració paga Prosegur per vigilar els seus pisos buits. Ahir el diari "20 minutos" destapava que l'Administració prefereix gastar milers d'euros en vigilància privada dels seus pisos que es incapaç de vendre o llogar perquè l'esclat de la crisi ha deixat a la gent sense possibilitat de fer front a les despeses mínimes de menjar i habitatge.
 

Per saber-ne més:

Habitatge: qüestió d'estat

La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La lluita contra els desnonaments 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP Sabadell presenta el programa d'habitatge davant d’una promoció de “lloguer social” en obres 

Membres de l'Assemblea d'Aturats de Barcelona realitzen una protesta a l'ajuntament 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple 

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge 

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid