Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
festes de Sant Joan
Els bombers de Menorca decideixen fer guàrdies de reforços per les festes de Sant Joan de Ciutadella
19/06/2024 Drets i Llibertats

El passat 5 de juny, la Secció Sindical de l’STEI al Consell de Menorca va acordar en assemblea la no realització de guàrdies de reforç a partir del 15 de juny i per un temps indefinit. Les reivindicacions dels bombers pretenien, entre d’altres, que l’Administració contractàs personal de manera urgent i que es negociàs i aprovàs un pla de regulació laboral, ja que la situació era insostenible

El col·lectiu del Servei de Bombers considera que en aquest moment existeix un risc real inassumible per a l'illa de Menorca, a causa de la manca de personal, i que és necessari garantir la cobertura del servei durant les festes de Sant Joan.

L'Administració ha fet arribar al col·lectiu, en els darrers dies una proposta de creació d'un espai col·laboració mitjançant un grup de treball, ha assumit la contractació de personal i ha obert la negociació de la reclassificació que s'hauria d'haver fet obligatòriament.

Davant aquesta proposta de col·laboració i en base a la bona fe i el principi de vocació de servei públic, el col·lectiu de bombers ha acordat la retirada de les mesures reivindicatives per unanimitat i mitjançant assemblea extraordinària urgent en data 17 de juny de 2024.

Tot i això, la Secció Sindical de l’STEI INTERSINDICAL al Consell de Menorca recorda que l'espai de negociació que ha de disposar el col·lectiu de bombers és la mesa sectorial, d'acord a les seves especificitats i particularitats, i demana a l’Administració que s’activi de manera immediata el grup de treball i s’estableixin les normes de funcionament que l’han de regir, així com la calendarització de les reunions d’aquest grup de treball.

L’STEI INTERSINDICAL valora molt positivament la bona predisposició  que demostra l’Administració, ja que altrament es posaria en risc la població i disminuiria  gravíssimament la qualitat en la protecció de la seguretat dels ciutadans.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid